Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: ”Noul București e Bucureștiul abandonat. Primul vinovat este Nicușor Dan”

Gabriela Firea: ”Noul București e Bucureștiul abandonat. Primul vinovat este Nicușor Dan”

Gabriela Firea, senator PSD, a anunțat că a trimis o interpelare adresată mai multor instituții, dar și primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, prin care cere ca situația blocurilor fără căldură din București să fie remediată. ”Noul București e Bucureștiul abandonat. Primul vinovat este Nicușor Dan”, a transmis Gabriela Firea.

Gabriela Firea: ”Noul București e Bucureștiul abandonat. Primul vinovat este Nicușor Dan”
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Andreea Ştefan    |    29 Oct 2021   •   14:50

”E culpa locatarilor, spune dezumanizat și senin Nicușor Dan, referindu-se la cele 90 de familii, bătrâni, copii și părinți disperați, care așteaptă în frig și în întuneric ca Primarul General să își pună semnatura pe un certificat de urbanism. E culpa lor, pentru că au fost înșelați și stau într-o clădire construită ilegal.

Așa cum ilegal este și refuzul lui Nicușor Dan de a semna certificatul de urbanism pe care l-au semnat deja Arhitectul-șef și secretarul general ai Capitalei.

Așa cum lipsit de orice urmă de responsabilitate este răspunsul aceluiași Nicușor Dan, care nu își asumă semnarea unor cereri legale, încălcând astfel legea și drepturile oamenilor!

În calitate de senator de București, am transmis o interpelare adresată Prefectului Municipiului București, Consiliului General al Municipiului București, Ministerului Dezvoltării, Ministerului Muncii și Ministerului de Interne, dar și Primarului General, privind responsabilitățile în rezolvarea acestei situații disperate.

”Primul vinovat este Primarul General”

Dar primul vinovat este Primarul General care, deși încearcă să demonstreze cât de bine cunoaște legea, o încalcă în fiecare moment.

S-ar fi putut gândi la o soluție de salvare pentru acești oameni, de exemplu mutarea în locuințe temporare!

Mai ales că știe că rezolvarea situației lor poate dura ani, le trebuie multe acte și timp, așa cum doct a explicat deja.

Urmează realizarea documentațiilor care vor permite emiterea ulterioară a autorizației de construire.

Abia după aceea, vor putea cere branșarea la energia electrică, iar cererea o vor face tot către Primarul General!

Dacă nu le întârzia o lună de zile semnarea certificatului de urbanism, acești oameni câștigau timp!

Așa, vor îngheța la iarnă în case fără căldură și curent!

Orice edil responsabil ar irosi măcar un gând pentru ei…Dar nu și Nicușor Dan.

Noul Bucuresti cu care s-a lăudat în campanie, nu e nici pentru cei fără bani, nici pentru părinții care ar vrea să își spele copiii cu apă caldă sau să iasă cu ei în parcuri, dar sunt mizerabile, nici pentru cei care nu vor să fie atacați de șobolani în propria curte.

Noul București e Bucureștiul abandonat”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Nicușor Dan
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close