Antena 3 Politică Gabriela Firea, după blocarea Comisiei de anchetă privind datele pandemiei: "Transparenţa USR PLUS şi PNL este doar ipocrizie cinică"

Gabriela Firea, după blocarea Comisiei de anchetă privind datele pandemiei: "Transparenţa USR PLUS şi PNL este doar ipocrizie cinică"

de Georgiana Adam    |    19 Apr 2021   •   16:04
Gabriela Firea, după blocarea Comisiei de anchetă privind datele pandemiei: "Transparenţa USR PLUS şi PNL este doar ipocrizie cinică" facebook/Gabriela Firea

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a reacţionat, luni, după ce conducerile celor două camere parlamentare nu s-au mai reunit pentru a decide asupra constituirii comisiei de investigaţie a datelor privind pandemia de COVID.

Constituirea Comisiei a fost propusă de PSD, pentru a elucida situaţia semnalată de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care, cel mai recent, a spus că este posibil ca diferenţa între cifrele oficiale şi victimele pandemiei de coronavirus să se numere în "mii de morţi".

Gabriela Firea: Comunicarea de informaţii false este pedepsită de Codul Penal

"Românii au dreptul să afle tot adevărul! Iar vinovații trebuie să plătească imediat! Comunicarea de informații false reprezintă risc de securitate națională și este incriminată de Codul Penal art. 404.

Liderii USR/Plus erau datori în fața românilor să susțină prin vot, în Parlament, înființarea Comisiei de anchetă, la inițiativa noastrā, după ce ministrul lor – Vlad Voiculescu –, a reconfirmat ”mermeleala” datelor privind pandemia, astfel încât să se potrivească intereselor politice.

În schimb, blocarea constituirii Comisiei de anchetă dovedește clar ipocrizia și cinismul așa-zișilor ”reformatori” ai clasei politice.

În plus, blocarea Comisiei de anchetă nu va face altceva decât să adâncească neîncrederea românilor în comunicările oficiale ale Guvernului, punând în pericol grav inclusiv campania de vaccinare.

Gabriela Firea: Transparenţa invocată de USR PLUS şi PNL este doar ipocrizie cinică

Și astăzi, reprezentanții USRPLUS din cadrul Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului, alături de cei ai PNL, au blocat constituirea Comisiei de anchetă, dovedind încă o dată că transparența pe care o tot invocă este în fapt doar ipocrizie cinică, un instrument de șantaj la adresa partenerilor din coaliție.

Dacă de la PNL nu mai așteaptă nimeni nimic, USR este dator în fața alegătorilor săi, a tuturor românilor, să susțină aflarea adevărului, cu atât mai mult că nu doar fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a vorbit public despre raportări false și 'mermelite', ci chiar liderul USR, vicepremierul Dan Barna a acuzat improvizațiile, criteriile vagi și lipsite de obiectivitate în stabilirea restricțiilor.

Practic, declarațiile celor doi oficiali ai guvernului – ministrului Sănătății și vicepremierul Barna – reprezintă veritabile autodenunțuri la adresa modului în care guvernarea a mințit, a manipulat și a luat decizii fără fundament științific, cu grave efecte asupra sănătății, drepturilor și libertăților populației.

Până și ultimul scandal pe tema ordinului care ar institui în ministerul Sănătății un grup care să investigheze raportările COVID, inclusiv numărul decedaților, despre care PNL și premierul Cîțu spun că nu există, iar liderii USR susțin contrariul, arată cât de necesară este o comisie parlamentară care să facă lumină în tot acest hățiș de minciuni, dezinformări și manipulări", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Românii au dreptul să afle tot adevărul! Iar vinovații trebuie să plătească imediat! Comunicarea de informații false...

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 19 aprilie 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close