Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Luni, convocăm şedinţă la Sectorul 1 pentru abrogarea hotărârii prin care Clotilde Armand taie finanţarea spitalelor din Bucureşti!"

Gabriela Firea: "Luni, convocăm şedinţă la Sectorul 1 pentru abrogarea hotărârii prin care Clotilde Armand taie finanţarea spitalelor din Bucureşti!"

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, o suită de acţiuni ale parlamentarilor şi consilierilor locali şi municipali ai acestei formaţiuni, în vederea anulării efectelor hotărârii adoptate recent de primăria condusă de Clotilde Armand.

Gabriela Firea: "Luni, convocăm şedinţă la Sectorul 1 pentru abrogarea hotărârii prin care Clotilde Armand taie finanţarea spitalelor din Bucureşti!"
de Georgiana Adam    |    05 Feb 2021   •   15:25

Hotărârea, adoptată de majoritatea PNL-USRPLUS din Consiliul Local al sectorului 1, sistează finanţatea din bugetul local în cazul a patru unităţi spitaliceşti din Capitală.

"Mă aflu alături de parlamentari din Bucureşti, consilieri generali și locali, pentru a protesta faţă de tăierea finanțării a patru mari spitale de către Consiliul local din Sectorul 1 (...) Nu dorim sa rămânem doar la stadiu de protest, de indignare sau de aducere în faţa opiniei publice a acestei situaţii, care este ilegală și abuzivă.

Gabriela Firea: Luni, şedinţă la Primăria Sectorului 1 pentru abrogarea hotărârii primarului Clotilde Armand

Astăzi, colegii mei, consilierii de la Sectorul 1, au depus doua documente la Secretariatul general al Primăriei de sector şi la cel al Consiliului local al Sectorului 1: primul prevede convocarea unei ședințe "de îndată" pentru luni, la 12, de către o treime de consilieri, ce am reușit sa avem, chiar dacă suntem în opoziţie.

Al doilea este un proiect de hotărâre prin care solicitam abrogarea deciziei care taie finanțarea celor patru spitale: Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de arşi şi Spitalul de urgenţe oftalmologice. 

Am văzut ca sunt consilieri ai partidelor de dreapta care au afirmat ca regreta votul. Dacă vor sa demonstreze că au buna credință şi nu au ştiut ce au votat, pot să-şi demonstreze, luni, profesionalismul, ataşamentul faţă de cetăţeni, omenia şi responsabilitatea.

Au posibilitatea să voteze abrogarea proiectului monstruos care taie finanţarea spitalelor din Capitală, spitale renumite la nivel naţional. Nu ne oprim aici!

Gabriela Firea: Cerem prefectului să suspende hotărârea dată de Clotilde Armand. Mergem şi la Tribunal

Oamenii au nevoie sa simtă ca cineva se zbate pentru dreptatea lor. De aceea, depunem acțiune și către prefect care poate suspenda aceasta hotărâre. M-aş fi aşteptat ca, aşa cum a făcut-o în alte dăţi, domnul Berbeceanu sa se autosesizeze.

Nu a făcut-o. Nu-i pasă de pacienţi, de copiii trataţi la "Grigore Alexandrescu", sau nu ştie din partea cărui partid mai ocupă funcţia?

Mergem şi mai departe, cu plângere prealabilă și acțiune in contencios administrativ la Tribunalul București. Asistăm la un ping-pong între Primarul Sectorului 1 și Primarul general cu cele patru spitale.

Clotilde Armand nu a dorit să mai finanţeze aceste unităţi spitaliceşti. Este vorba de cheltuieli de întreţinere, cu utilităţile, cu paza, cheltuieli de investiţii", a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Daniel Zamfir: Vom face totul pentru ca acest primar să plece din funcţie

"Aici nu e vorba doar de incompetenta, ci rea credință. Să vii, în plină pandemie, să anulezi plata utilităților îți arată reaua credință.

Ne spune că nu poate susţine bugetul? Asta nu e rea credință? Printre primele hotărâri a fost sa elimine bursele elevilor. Probabil urmează și alte lucruri care privesc viața și sanatatea oamenilor.

Luni, consilierii noștri vor depune acest proiect de hotărâre. Vom fi prezenți și noi, parlamentarii de Bucureşti, acolo.

Vom face tot posibilul ca acest primar sa plece din funcţie", a spus, la rândul său, senatorul PSD Daniel Zamfir.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Clotilde Armand
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close