Antena 3 CNN Politică Firea: Au închis haotic școlile și le deschid la fel. Voiculescu a spus că profesorii nu vor mai fi vaccinați în februarie. Brambureală periculoasă

Firea: Au închis haotic școlile și le deschid la fel. Voiculescu a spus că profesorii nu vor mai fi vaccinați în februarie. Brambureală periculoasă

Gabriela Firea, senator PSD, susține că Guvernul a închis școlile haotic și vrea să le redeschidă la fel de haotic. 

Firea: Au închis haotic școlile și le deschid la fel. Voiculescu a spus că profesorii nu vor mai fi vaccinați în februarie. Brambureală periculoasă
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    03 Feb 2021   •   12:30

În plus, adaugă fostul primar, brambureala provocată de guvernanți este periculoasă, în condițiile în care cele mai multe cadre didactice nu sunt vaccinate contra COVID-19.

Firea atacă modul în care autoritățile vor să redeschidă școlile în semestrul al doilea, mai ales că profesorii nu vor mai fi vaccinaţi în februarie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că școlile se vor redeschide în semestrul al doilea. Copiii vor merge la școală în funcție de scenariile privind infectarea cu COVID din localitățile în care se află.

Firea: Au închis haotic școlile și vor să le redeschidă la fel de haotic

"Au închis haotic școlile și vor să le redeschidă la fel de haotic! Nimic nu e pregătit, deși de luni de zile era evident că urmează, firesc, ca școala să reînceapă normal. 

Nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România nu au fost vaccinate, deși ar fi trebuit să aibă prioritate, ca personal esențial.

Mai mult, ministrul Sănătății a anunțat că profesorii nu vor mai fi vaccinați în februarie.

Nu există niciun plan și nici resursele necesare pentru testarea masivă a elevilor şi profesorilor, așa cum e în Europa.

Firea: Voiculescu a anunțat că profesorii nu vor mai fi vaccinați în februarie

Așadar, guvernul Cîțu nu e în stare nici să vaccineze și nici să asigure testarea rapidă a dascălilor și a copiilor, astfel încât să existe o minimă siguranță în școli, lucru condamnabil și contrar practicilor europene. 

Brambureala extrem de mare și de periculoasă este întreținută și de atitudinile contradictorii ale membrilor guvernului: ministrul Sănătății refuză să se pronunțe în legătură cu deschiderea școlilor și să discute acest aspect cu ministrul Educației, deși sunt parte a aceluiași guvern. 

Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate!", a scris Gabriela Firea, miercuri, pe pagina de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea şcoli Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close