Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Nu acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare"

Gabriela Firea: "Nu acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că nu acceptă creşterea vârstei de pensionare, cât despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul, precizează că "respinge total" această propunere.

Gabriela Firea: "Nu acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    03 Feb 2022   •   14:01

"Câteva rânduri despre creșterea vârstei de pensionare și interzicerea cumulului pensiei cu salariul. 

O spun răspicat: NU acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare, dar nu aceasta este problema aflată în dezbatere, de fapt.

Proiectul de lege din Parlament nu se referă la obligația de a munci până la 70 de ani, ci la confiscarea pensiei celor care își doresc să mai muncească după împlinirea vârstei de pensionare. Ceea ce este grav! Nu putem fi de acord cu asa ceva!

PSD nu poate accepta o astfel de sancțiune aplicată celor care au contribuit la pensie și vor să își continue activitatea!

În schimb, interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată celor care abuzează de sistem, respectiv cei care se pensionează anticipat și continuă să lucreze la stat, de multe ori cu o pensie specială.

În calitate de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse resping total această propunere. 

Avem sute de asistenți maternali în țară care acum cumulează pensia cu salariul. Dacă trece acest proiect și asistenții maternali vor alege pensia în locul salariului cine va avea grijă de acei copii, îi scoatem din familii și-i aducem înapoi în centre?", a scris Gabriela Firea, joi, pe pagina de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea vârstă pensionare
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close