Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Jungla de dreapta nu are suflet pentru familiile din România. Copiii, subiect de propagandă politică"

Gabriela Firea: "Jungla de dreapta nu are suflet pentru familiile din România. Copiii, subiect de propagandă politică"

Gabriela Firea critică coaliția de guvernare, precizând că alocațiile și copiii din România au devenit doar un subiect de propagandă politică.

Gabriela Firea: "Jungla de dreapta nu are suflet pentru familiile din România. Copiii, subiect de propagandă politică"
Sursa foto: Facebook / Gabriela firea
de Maria Zărnescu    |    16 Iun 2021   •   13:33

Fostul primar al Capitalei susține că politicienii de dreapta. Orban și Cîțu, au promis majorarea alocațiilor, în două tranșe, în 2021, așa cum predea legea dată de PSD, dar ulterior tranșa de majorare ce urma să fie aplicată la data de 1 iulie a fost amânată.
Totodată, Gabriela firea susține că guvernanți nu au pus în buget și banii pentru majorarea alocațiilor în data de 1 iulie 2021.

"Jungla de dreapta nu are suflet pentru familiile din România! Copiii au devenit subiect de propaganda politică în lupta internă din PNL! În timp ce Comisia de muncă de la Camerā,  a votat doar indexarea de la 1 ianuarie, cum vrea Cîțu, Orban plusează că va fi și indexare și majorare cu 20 de puncte.

Ceea ce vedem acum este doar o luptă între pierzători. Doamna Ghorghiu a spus cu subiect și predicat că PNL a pierdut alegerile, atunci când l-a atacat pe Orban pentru contra-performanța electorală a PNL de anul trecut.

În fapt însă, amândoi sunt niște mincinoși. Și Cîțu, și Orban au promis anul trecut că vor plāti două tranșe de majorare pe 2021, asa cum prevede legea PSD, iar acum au anulat tranșa de la 1 iulie. Nu doar că au promis în campanie, dar amândoi au semnat Ordonanța care eșalona dublarea. Unul a semnat ca prim-ministru, celălalt ca ministru al Finanțelor. Și a fost un gest premeditat! Nu e adevărat că „NU SUNT BANI” acum, la jumătatea anului. Nu sunt bani, pentru că ei NU AU PUS BANII PENTRU TRANȘA A II-A ÎN BUGET încă de la începutul anului. Deci a fost ceva premeditat! Nu ne spune mereu Cîțu că economia merge fantastic? Că suntem primii în Europa, ca a explodat puterea de cumpărare? Cum vine asta?

Dacă economia merge atât de bine, de ce spun că nu sunt bani? Sau probabil că economia merge fantastic doar pentru clientela lor, nu pentru copii.

Ați văzut că dau 3 miliarde de lei fără licitație, prin PNRR, pentru sponsorul de partid, dar nu găsesc 700 de milioane pentru tranșa II de la 1 iulie.

Firea: "România plătește, pe an, dobânzi de 1 miliard de euro"

Doar pe dobânzile la împrumuturile lui Cîțu, România plătește de 7 ori mai mult decât presupune creșterea alocațiilor de la 1 iulie. Plătim pe an dobânzi de 1 miliard de euro, adică 5 miliarde de lei, pentru băncile la care s-a împrumutat Cîțu, dar nu găsim 700 de milioane DE LEI pentru copii!

Și Cîțu și Orban au încălcat cu seninătate ceea ce au promis, dar încearcă să folosească alocațiile ca subiect de dispute interne. Totul rămâne la viitor, vom face, vom drege, dar nu fac ceea ce trebuia să facă în în prezent, adică de la 1 iulie.

La fel UDMR, vine si face propunerea alocațiilor diferențiate, deși știe bine că CCR s-a pronunțat, deja, împotriva unei astfel de abordări neconstituționale. Dacă într-adevăr sunt interesați de copii, cum încearcă să pretindă și unii și alții, atunci să nu anuleze tranșa de la 1 iulie, mâine când se va vota în Plen. 
Și să susțină proiectul PSD care va fi depus tot mâine, pentru familiile cu copii și care prevede, printre altele, majorarea alocațiilor la nivelul stabilit de anul trecut de Parlament, când s-au dublat sumele pentru copii. Indiferent cine se va impune dintre Cîțu și Orban în această lege a alocațiilor, PSD va vota împotrivă și dacă legea va fi adoptată de majoritate, atunci o va ataca la CCR.

Gabriela Firea semnalează două probleme majore

1) Guvernul nu avea dreptul să modifice ceea ce tocmai adoptase Parlamentul anul trecut, pentru că Guvernul este un legiuitor delegat de către Parlament. Voința Parlamentul este suverană, iar Parlamentul s-a pronunțat în repetate rânduri anul trecut pentru dublarea alocațiilor.
2) Tranșa de la 1 iulie era deja un drept câștigat prin lege de copiii. Un drept care acum le este anulat intempestiv și retroactiv", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

×
Parteneri
Tristan Tate a dat un bilet reporterului Antena 3 CNN
x close