Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "12 femei au murit în urma violenței domestice în primele 3 luni ale anului"

Gabriela Firea: "12 femei au murit în urma violenței domestice în primele 3 luni ale anului"

12 femei au murit în urma violenței domestice în primele 3 luni ale anului, a anunțat joi Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Gabriela Firea: "12 femei au murit în urma violenței domestice în primele 3 luni ale anului"
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Silvia Preda    |    07 Iul 2022   •   20:20

Gabriela Firea a scris joi pe Facebook că alte 69 de femei au decedat anul trecut, tot ca urmare a abuzurilor partenerilor de viață.

"Viaţa trăită în frică nu e viață! Poveștile femeilor abuzate, victime ale violenței domestice, sunt de nespus. Sunt încă multe victime tăcute, care trăiesc momente de groază neștiute de nimeni, dar sunt și femei care se eliberează încet, încet, de teamă și decid să ceară ajutorul.

Am cunoscut astăzi, la Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice din judeţul Arges, doamne foarte curajoase, unele dintre ele și mame. 
Dramele lor sunt trase la indigo, violența omului de la care așteptau iubire și ajutor le-a distrus viețile.

Acum, cu ajutorul angajaților DGASPC Argeș încearcă să-și revină și să înceapă o viață nouă, în liniște și siguranță. Centrul în care s-au refugiat  face parte din Programul Venus derulat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse prin Agenţia Naţională Pentru Egalitate de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi (ANES). 
În țară sunt 42 de locuințe protejate Venus.

Sunt hotărâtă ca Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi - ANES, să facă toate eforturile pentru limitarea violenței domestice, o realitate crudă a zilelor noastre. 

Încurajez toate victimele să ne contacteze la numărul gratuit 0800.500.333! Le putem ajuta! 

În primele 6 luni ale anului 2022, la HELPLINE  0800.500.333 e au fost primite peste 2.000 apeluri, 1.000 de apeluri au aparţinut victimelor violenţei domestice şi alte aproape 300 de apeluri au venit de la rude şi martori. 35 de victime au fost direcţionate către locuinţele protejate Venus", a scris Gabriela Firea pe rețeaua de socializare.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close