Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea vrea fonduri europene pentru sprijinirea familiilor în care se găsesc copii cu nevoi speciale

Gabriela Firea vrea fonduri europene pentru sprijinirea familiilor în care se găsesc copii cu nevoi speciale

Ministerul Familiei negociază obținerea de fonduri europene prin Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS) pentru a sprijini familiile în care se găsesc copii cu nevoi speciale, anunță Gabriela Firea.

Gabriela Firea vrea fonduri europene pentru sprijinirea familiilor în care se găsesc copii cu nevoi speciale
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2022   •   12:01

"Fiecare copil are nevoie de iubire şi atenţie din partea părinţilor, însă un copil cu autism este un copil cu nevoi speciale. În fiecare an, în a doua zi a lunii aprilie, marcăm ziua internațională de conștientizare a autismului", scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit acesteia, la finalul anului trecut în evidenţe erau înregistraţi 14.961 de copii cu autism, care aveau certificate de încadrare în grad de handicap.

"Nu trebuie să uităm că autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație. Diagnosticarea precoce și intervenția timpurie intensivă ajută până la 47% dintre copiii cu autism să poată trăi o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp", adaugă ministrul.

Firea adaugă că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse negociază obținerea de fonduri europene prin Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS) astfel încât să vină în sprijinul familiilor în care se găsesc copii cu nevoi speciale.

???? Fiecare copil are nevoie de iubire şi atenţie din partea părinţilor, însă un copil cu autism este un copil cu nevoi...

Publicată de Gabriela Firea pe Vineri, 1 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close