Antena 3 CNN Politică Firea: "Am înființat, în premieră în România, o direcție care să se ocupe de susținerea copiilor cu părinţii plecaţi din ţară"

Firea: "Am înființat, în premieră în România, o direcție care să se ocupe de susținerea copiilor cu părinţii plecaţi din ţară"

Circa 6.000 de copii dispar de acasă în fiecare an, iar până acum, oficial, peste 12.000 de minori au ambii părinți departe de casă, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Firea: "Am înființat, în premieră în România, o direcție care să se ocupe de susținerea copiilor cu părinţii plecaţi din ţară"
de Georgiana Adam    |    25 Mai 2022   •   09:34

Mulţi dintre ei aleg să plece de acasă şi din cauza lipsurilor, mai arată datele statistice. În acest sens, ministrul anunţă că a înființat, în premieră în România, o direcție în Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse care să se ocupe de susținerea acestor copii.

"Ziua de 25 mai este o zi dedicată copiilor dispăruți. Aproape 6.000 de copii români dispar anual de acasă, cei mai mulți dintre ei fiind adolescenți. 

Pentru mulți, e greu de înțeles ce-i determină pe acești copii să plece de acasă sau din centrele de îngrijire. 

Datele oficiale ne vorbesc despre: neglijare şi lipsa de supraveghere din partea adulților, conflicte în familie, abuzuri fizice sau emoționale, anturaje nefericite, consumul de droguri sau alcool. 

Din nefericire, există suficiente cazuri de dispariții și printre copiii lăsați în grija rudelor, când părinții au plecat la muncă în străinătate.

Toate aceste situații sunt grave şi pentru a stopa acest fenomen trebuie să facem tot ce ne stă în putință. 

Avem, oficial, peste 12.000 de copii care au ambii părinți departe de casă, într-o altă țară, dar, neoficial, acești copii sunt mai mulți! Am înființat, în premieră în România, o direcție în Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse care să se ocupe de susținerea acestor copii.

Copiii pleacă de acasă și din cauza lipsurilor. Din păcate, unul din trei copii români, 1,3 milioane, este afectat de sărăcie. “Garanția pentru copii” este una dintre măsurile concrete prin care încercăm prevenirea și combaterea excluziunii sociale. 

Ne asigurăm că acești copii vor avea acces la educație, sănătate, locuire, alimentație", a scris ministrul Familiei, Gabriela Firea, miercuri, pe pagina de Facebook.

? Ziua de 25 mai este o zi dedicată copiilor dispăruți. Aproape 6.000 de copii români dispar anual de acasă, cei mai...

Publicată de Gabriela Firea pe Marţi, 24 mai 2022

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea copii disparuti
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close