Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, dezvăluiri la Exces de putere: Cu cât s-a "subţiat" aparatul bugetar în guvernarea liberală

Gabriela Firea, dezvăluiri la Exces de putere: Cu cât s-a "subţiat" aparatul bugetar în guvernarea liberală

Austeritatea este pentru electorat, nu pentru oamenii partidelor. Aşa reiese din acţiunile actualului şi fostului cabinet.

Gabriela Firea, dezvăluiri la Exces de putere: Cu cât s-a "subţiat" aparatul bugetar în guvernarea liberală
Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2021   •   22:53

Dacă actualul guvern a reuşit să nu se atingă de sporurile celor 1,2 milioane de bugetari, fostul Executiv s-a dovedit a fi o adevărată entitate protectoare pentru mulţi angajaţi din sistemul de stat.

Zeci de mii de poziţii au apărut apărut în guvernarea liberală, a arătat, vineri seara, prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, într-o intervenţie la Exces de putere.

"Ce este sfidător la adresa românilor: s-a promis în campania pentru alegerile legislative că se va subţia aparatul bugetar, că nu vor mai exista paralelisme, că fiecare va avea ceva concret de făcut, că nu vor mai fi funcţionari care se plimbă pe holuri sau toacă hârtia.

Prima OUG 1/2020 interzicea detaşările din sistemul privat în sistemul de stat. Este o ordonanţă cu care fostul Ludovic Orban s-a lăudat foarte mult, spunând că sunt 30 de mii de PSD-işti, pe care îi dă afară.

Şi ce s-a întâmplat? Au ocupat ei cele 30 de mii de posturi, plus încă 14 mii.

În total, 44 de mii de posturi de bugetari în plus, într-un an, pentru un guvern care s-a lăudat că face reduceri în toate instituţiile statului", a acuzat Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Ludovic Orban
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close