Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Câteva mii de persoane au apelat la Telefonul Copilului. Mulți, doar ca să verifice dacă funcționează"

Gabriela Firea: "Câteva mii de persoane au apelat la Telefonul Copilului. Mulți, doar ca să verifice dacă funcționează"

Câteva mii de persoane au apelat la Telefonul Copilului – 119, în prima săptămână de funcționare, a a nunţat, marţi, ministrul Familiei, Gabriela Firea, spunând că mulţi au sunat doar să vadă dacă funcţionează.

Gabriela Firea: "Câteva mii de persoane au apelat la Telefonul Copilului. Mulți, doar ca să verifice dacă funcționează"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    11 Ian 2022   •   15:58

Ministrul Familiei precizează că toți copiii aflați în situații de risc, dar și adulții care doresc să semnaleze situații critice vor putea suna atât la numărul de telefon 116 111, al Asociației Telefonul Copilului, unde vor primi consiliere psihologică și juridică, dar și la numărul de urgență 119, Telefonul Copilului, care va prelua cazurile grave pentru care este nevoie de acțiune imediată.

"Câteva mii de persoane au apelat la Telefonul Copilului – 119, în prima săptămână de funcționare. E adevărat că mulți au sunat doar ca să verifice dacă Telefonul Copilului funcționează, dar au fost și apeluri cât se poate de reale. De exemplu, cazul fetiței agresate de propria mamă la Constanța a fost sesizat la Telefonul Copilului. E bine că oamenii reacționează!

Mă bucur să anunț că, în curând, facem un parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului pentru completarea Numărului Unic Național – 119 – Telefonul Copilului. 

Toți copii aflați în situații de risc, dar și adulții care doresc să semnaleze situații critice vor putea suna atât la numărul de telefon 116 111, al Asociației Telefonul Copilului, unde vor primi consiliere psihologică și juridică, dar și la numărul de urgență 119, Telefonul Copilului, care va prelua cazurile grave pentru care este nevoie de acțiune imediată. 

Am avut o primă întâlnire de lucru la care au participat doamna Mădălina Turza, consilier de stat, doamna Doina Pârcălabu, secretar de stat în cadrul M.F.T.E.S. și doamna Cătălina Surcel, directorul executiv al Asociației Telefonul Copilului. 

Parteneriatul dintre Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Departamentul pentru Responsabilitate Socială și Grupuri Vulnerabile din cadrul Guvernului României, și Asociația Telefonul Copilului vine în sprijinul celor mici aflați în situații de risc. Astfel, numărul 119 va prelua urgențele prin echipe operative care se vor deplasa imediat la locul semnalat în apel, iar la numărul 116 111, al Asociației Telefonul Copilului, vor fi disponibili în continuare specialiști pentru consiliere psihologică și juridică. 

Noutatea adusă de Telefonul Copilului – 119 este că integrează toate numerele pe care le foloseau până acum direcțiile de asistență socială și protecția copilului și care nu mai puțin cunoscute de copii. 

Toate demersurile care vin în sprijinul copilului, mai ales pentru cel aflat în situație de risc, trebuie privite cu maximum de seriozitate și inovate permanent. Experiența ne-a arătat că situațiile de viață, petrecute în mod concret pe teren, nu corespund mereu cu cele gândite în birouri.

Este foarte important ca fiecare dintre noi să acționăm urgent dacă știm situații care privesc copiii pentru a nu se repeta evenimente tragice care au afectat o țară întreagă", a spus, marţi, Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea telefonul copilului
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close