Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, ministrul Familiei, anunţă proiecte pentru tineri: "Sunt viitorul ţării şi trebuie să-i sprijinim"

Gabriela Firea, ministrul Familiei, anunţă proiecte pentru tineri: "Sunt viitorul ţării şi trebuie să-i sprijinim"

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunţat, într-o postare pe Facebook, proiecte pentru tinerii români, în contextul Anului European al Tineretului.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, anunţă proiecte pentru tineri: "Sunt viitorul ţării şi trebuie să-i sprijinim"
Sursa foto: Facebook | Gabriela Firea
de Georgiana Adam    |    06 Apr 2022   •   12:03

"Tinerii sunt viitorul țării și trebuie să-i sprijinim, să-i îndrumăm și să-i protejăm. 2022 este Anul European al Tineretului și tinerii vor avea un cuvânt de spus. 10 organizații de tineret din România vor face parte din comitetul de coordonare a evenimentelor dedicate lor în acest an.

Tinerii au nevoi concrete și le-am garantat că ne vom consulta pe toate proiectele importante. Avem, în acest an important, proiecte dedicate tinerilor din zone defavorizate, mai puțin dezvoltate, sau pentru cei de la sate și comune. Vom organiza o caravană în mediul rural - Tineretul în Mișcare - pentru a-i învăța, de exemplu, ce înseamnă fondurile europene și cum pot fi ele atrase.

Avem în plan și cursuri de educație financiară pentru tineri, salonul național de creație și inventică pentru tineret, tabere sociale și pentru tinerii cu handicap, dar și o Gala Tineretului din România, pentru a recunoaște meritele tuturor celor implicați în proiecte și cu inițiative dedicate tinerilor.

Vom prelua, însă, ideile și modele de bune practici de la toate organizațiile de tineret care sunt alături de noi în acest proiect. În acest an, vom ști exact ce-și doresc tinerii din România pentru că realizăm Barometrul de Opinie al tinerilor.

Organizațiile care vor face parte din comitetul de coordonare, împreună cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în acest an important sunt: Consiliul Tineretului din România, Fundația Națională pentru Tineret, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Organizația Națională Cercetașii României, Forumul Tinerilor din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Uniunea Studenților din România, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Station Europe, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași. Consiliul Național al Tinerilor și delegații de tineret de la ONU vor avea calitatea de observator", a scris Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.

????‍? Tinerii sunt viitorul țării și trebuie să-i sprijinim, să-i îndrumăm și să-i protejăm. ? 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ este Anul...

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 6 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close