Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Veniturile demnitarilor vor crește, cele ale medicilor, profesorilor, pompierilor vor scădea"

Gabriela Firea: "Veniturile demnitarilor vor crește, cele ale medicilor, profesorilor, pompierilor vor scădea"

Senatorul PSD Gabriela Firea a precizat, joi, că Guvernul vrea să contracteze o companie externă, care să fie plătită din fonduri europene (PNRR), pentru a face o nouă lege a salarizării din România. Acest demers, spune liderul social-democraţilor, va creşte veniturile demnitarilor, în timp ce alte clase sociale vor avea de suferit.

Gabriela Firea: "Veniturile demnitarilor vor crește, cele ale medicilor, profesorilor, pompierilor vor scădea"
de Claudia Popovici    |    18 Mar 2021   •   19:00

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat, miercuri, beneficiile Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru care s-au alocat 30 de miliarde de euro, în urma discutiilor avute cu liderii coaliției de guvernământ, cu primul ministru și cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Şeful statului a subliniat că Planul Naţional de Redresare (PNRR) reprezintă şansă majoră pentru dezvoltarea și modernizarea activității în sănătate, economie, educație și administrație. 

În replică, senatoarea PSD Gabriela Firea susţine că, de fapt, Guvernul vrea să contracteze o companie externă, care să fie plătită din fonduri europene (PNRR), pentru a face o nouă lege a salarizării din România, din care cei mai câştigaţi vor fi tot demintarii.

"Mai putini bani pentru medici, asistenti, profesori, educatori, pompieri etc. Guvernul vrea să contracteze o companie externă, care să fie plătită din fonduri europene (PNRR), pentru a face o nouă lege a salarizării din România!

Până una-alta, Memorandumul în privința salarizării, discutat ieri în Guvern, stabilește principii care duc la mărirea veniturilor demnitarilor și scăderea celor ale personalului sanitar, cadrelor didactice, pompierilor, polițiștilor, militarilor, funcționarilor", scrie Gabriela Firea pe Facebook.

"Salariile demnitarilor vor crește automat"

"Concret, salariile demnitarilor, care sunt calculate prin coeficient din salariul minim, vor crește automat odată cu raportarea la noul salariu minim de 2.300 de lei!

Veniturile cadrelor medicale, dar și ale angajaților din sistemul de ordine publică și siguranță națională vor scădea, fiindcă li se introduce plafon maxim de sporuri de 20% (acum nu au nici măcar de 30%, ca restul, fiind exceptați)", a mai explicat liderul PSD, Gabriela Firea.

"Salariile funcționarilor din administrația centrală vor scădea"

"Salariile funcționarilor din administrația centrală vor scădea fiindcă sporul nu va mai fi procent din salariul funcționarului, ci procent din salariul minim (nici măcar din cel mediu, pe care se fundamentează BASS)!

Salariile din administrația locală vor scădea, fiindcă se introduc grile fixe și nu se mai lasă la latitudinea Consiliului Local, care, în funcție de cât de sărac sau bogat e, putea stabili salariile, având doar limita minimă salariul minim și limita maximă salariul viceprimarului (așa cum au cerut asociațiile municipiilor, orașelor, comunelor)!

Așadar, mai mulți bani pentru demnitarii din Guvernul PNL, mai puțini bani pentru personalul sanitar, cadrele didactice, pompieri, polițiști, militari, funcționari", conchide senatoarea PSD, Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD Klaus Iohannis
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close