Antena 3 Politică Gabriela Firea: Programul de guvernare al PNL e total lipsit de credibilitate

Gabriela Firea: Programul de guvernare al PNL e total lipsit de credibilitate

28 Feb 2015   •   16:13
Gabriela Firea: Programul de guvernare al PNL e total lipsit de credibilitate

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), Gabriela Firea, a declarat sâmbătă că programul de guvernare prezentat de liberali "este total lipsit de credibilitate".
"Cei din PNL au lansat astăzi un program de guvernare total lipsit de credibilitate, avându-i drept promotori pe Cătălin Predoiu și Vasile Blaga, doi dintre principalii exponenți ai fostului regim PDL, care au făcut foarte mult rău României în anii trecuți. Cei care acum se ascund în spatele 'noului PNL' ignoră total realitățile economice din România de astăzi, luându-l pe 'nu' în brațe și făcând opoziție fie cu amatorism, fie cu inconștiență", a declarat Firea, potrivit  AGERPRES.

Aceasta a adăugat că ar fi preferat ca liberalii să susțină "ideile bune" ale actualei guvernări, precum și reducerea taxelor propusă de Guvern.

"Ne-ar fi plăcut să vedem o altă atitudine din partea lor, în care ideile bune lansate de noi să fie recunoscute și susținute, dar nu este cazul. Ne-ar fi plăcut să vedem o susținere a reducerilor de taxe propuse deja de Guvern, dar nu e cazul. Dimpotrivă, după ce au crescut TVA în anii trecuți, ei cer demisia celor care vor să o scadă, ceea ce este dincolo de absurd și îi aruncă în ridicol", a precizat Gabriela Firea.

Social-democrata i-a acuzat totodată pe Cătălin Predoiu, propunerea liberală pentru postul de prim-ministru, și pe co-președintele PNL Vasile Blaga că "sunt printre cei care i-au îndatorat pe români cu suma record de aproape 20 de miliarde de euro contractată de la finanțatorii externi și printre cei care au semnat pentru mărirea taxelor și impozitelor".

Comisia de unificare a PNL a aprobat sâmbătă proiectul programului de guvernare al partidului.

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, propunerea liberalilor pentru funcția de premier, a afirmat că liberalii propun prin programul lor de guvernare "o viziune pentru reproiectarea României pe termen mediu plecând de la platforma prezidențială învingătoare în alegerile prezidențiale 'România lucrului bine făcut'''.

"Este o viziune de reproiectare a României din perspectivă guvernamentală. Nu suntem tributari ideii că statul sau Guvernul rezolvă toate problemele. România, țara, poate fi schimbată printr-un parteneriat între Guvern și societate, printr-un parteneriat între Guvern și mediul de afaceri, printr-un parteneriat și mediul academic și cultural, un parteneriat între Guvern și românii din afara granițelor, alături de partenerii noștri strategici", a mai declarat Cătălin Predoiu.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD program de guvernare PNL

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close