Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: ”Majorăm standardele de cost pentru serviciile sociale!”

Gabriela Firea: ”Majorăm standardele de cost pentru serviciile sociale!”

Gabriela Firea anunță inițierea unui proiect de act normativ deosebit de important, alături de Marius Constantin Budăi, prin care standardele de cost pentru serviciile sociale vor fi actualizate.

Gabriela Firea: ”Majorăm standardele de cost pentru serviciile sociale!”
Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea
de Laura Dinu    |    24 Aug 2022   •   09:21

”Mă bucur să anunț că am inițiat, împreună cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, un proiect de act normativ deosebit de important, prin care sunt actualizate standardele de cost pentru serviciile sociale. Acestea reprezintă suma minimă pentru cheltuielile anuale necesare furnizării unui serviciu social.

Astfel, majorăm standardele de cost pentru serviciile sociale destinate protecției și promovării drepturilor copilului, persoanelor adulte cu dizabilități și persoanelor vârstnice, precum și cele pentru serviciile sociale destinate prevenirii și combaterii violenței domestice.

Ultima actualizare a acestora a avut loc în urmă cu doi ani, așa încât măsurile sunt nu doar necesare, ci și urgente, având în vedere ritmul galopant în care au crescut, în ultima perioadă, prețurile pentru energie sau pentru bunurile de larg consum.

Acești bani reprezintă singura sursă de acoperire a nevoilor de bază, pentru că și ei au dreptul la un trai decent!

Grija pentru copiii abandonați a fost una dintre prioritățile mandatului la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, încă de la început. Apreciez în mod deosebit eforturile colegilor mei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție de a găsi cele mai bune soluții pentru ei. De asemenea, salut implicarea colegilor din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, pentru susținerea persoanelor cu dizabilități și a celor vârstnice. Este obligația noastră să îi ocrotim, să încercăm să le oferim cât mai multe șanse pentru un trai decent”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close