Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, veşti bune pentru familiile cu mai mulţi copii: "Pregătim proiecte importante. Doar așa putem opri declinul demografic în care ne aflăm"

Gabriela Firea, veşti bune pentru familiile cu mai mulţi copii: "Pregătim proiecte importante. Doar așa putem opri declinul demografic în care ne aflăm"

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a vizitat una din familiile României care-și creşte cei 7 copii, două fete și cinci băieți, modest, dar cu foarte multă iubire. Ce proiecte se pregătesc pentru sprijinul familiilor cu mai mulţi copii.

Gabriela Firea, veşti bune pentru familiile cu mai mulţi copii: "Pregătim proiecte importante. Doar așa putem opri declinul demografic în care ne aflăm"
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Claudia Popovici    |    12 Mai 2022   •   17:11

"În apropierea Zilei Internaționale a Familiei, care se sărbătorește pe 15 mai, vizitez una dintre familiile model din România.

Pot spune asta fără să greșesc despre soții din București care-și cresc cei 7 copii, două fete și cinci băieți, modest, dar cu foarte multă iubire.

Susținem toate familiile pentru că doar așa putem opri declinul demografic în care ne aflăm.

Pregătim proiecte importante pentru familiile numeroase din România, pentru tinerii care, din motive medicale, nu pot avea copii, dar și pentru familiile aflate în situații de risc", a spus ministrul Familiei Gabriela Firea pe pagina sa de socializare. 

Tot cu acest prilej, ea a anunţat că ministerul Familiei lucrează la un document foarte important numit "Garanția pentru copii", în baza căruia România va primi fonduri europene nerambursabile pentru familii în cadrul cărora există risc de separare între copii şi familie, pentru a preveni abandonul şcolar, riscul de excluziune.

Aceste fonduri europene va ajuta familiile cu mulţi copii să beneficieze de alimentație adecvată, de condiţii de trai mai bune, de servicii medicale şi educaţie timpurie.

De asemenea, prin fonduri PNRR în valoare de 50 de euro se vor crea 150 de centre de zi în întreaga ţară unde copiii pot veni să studieze, să rămână la after school şi, de asemenea, să aibă şi o alimentație potrivită vârstei.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Ministrul Familiei
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close