Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, despre varianta legii privind consumatorii vulnerabili: "În loc să protejeze cetățenii, servește interesele companiilor furnizoare de energie"

Gabriela Firea, despre varianta legii privind consumatorii vulnerabili: "În loc să protejeze cetățenii, servește interesele companiilor furnizoare de energie"

Gabriela Firea, senator PSD, a precizat luni că varianta legii privind consumatorii vulnerabili nu aduce beneficii decât companiilor furnizoare de energie şi orice amânare le va goli românilor buzunarele la iarnă.

Gabriela Firea, despre varianta legii privind consumatorii vulnerabili: "În loc să protejeze cetățenii, servește interesele companiilor furnizoare de energie"
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea
de Georgiana Adam    |    17 Mai 2021   •   17:09

Gabriela Firea a apreciat că varianta legii privind consumatorii vulnerabili, inițiată de guvern servește interesele companiilor furnizoare de energie şi nu consumatorilor vulnerabili pentru care nu s-au prezentat soluții.

„Cine îi mai protejează pe consumatorii vulnerabili? Varianta legii privind consumatorii vulnerabili, inițiată de guvern, în loc să protejeze cetațenii, servește interesele companiilor furnizoare de energie.

„Le va goli buzunarele la finalul anului 2021”

„Amânarea pentru 2022 a intrării în vigoare a măsurilor pentru consumatorii vulnerabili înseamnă că, pentru aceștia, urmează o iarnă care le va goli buzunarele la finalul anului 2021.

Când PSD s-a aflat la guvernare a plafonat tarifele la energie pentru 3 ani și a aplicat o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, urmând ca pe baza resurselor financiare obținute astfel să fie definit consumatorul vulnerabil.

Printre primele măsuri ale guvernului PNL a fost și anularea taxei de 2% și liberalizarea pieței de energie fără soluții pentru consumatorii vulnerabili", a scris senatoarea PSD, Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close