Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Trecem printr-o criză demografică accentuată. Sunt date sociologice pe care nu trebuie să le ignorăm"

Gabriela Firea: "Trecem printr-o criză demografică accentuată. Sunt date sociologice pe care nu trebuie să le ignorăm"

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a precizat că România trece printr-o criză demografică şi sunt date pe care nu trebuie să le ignorăm. În acest context, sunt analizate o serie de măsuri. Iată despre ce este vorba.

Gabriela Firea: "Trecem printr-o criză demografică accentuată. Sunt date sociologice pe care nu trebuie să le ignorăm"
de Claudia Popovici    |    14 Ian 2022   •   16:21

„Trecem printr-o criză demografică accentuată și este nevoie cât mai urgent de o politică de creștere a natalității concepută împreună cu cele mai importante instituții ale statului. Sunt date sociologice pe care nu trebuie să le ignorăm", spune Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Criză demografică în România

„Până acum, problema scăderii natalității a fost doar frumos reprezentată în declarații și poze, dar niciodată nu au fost puse la aceeași masă toate forțele ", spune ministrul Familiei Gabriela Firea care a anunţat că azi a avut întâlniri şi discuții cu importante instituții ale statului.

Astăzi, m-am întâlnit cu academicianul Cătălin Zamfir, director al Institutului de Cercetare a Calității Vieții. Am pus bazele colaborării dintre Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Academia România pentru realizarea de proiecte și strategii care să ajute România să depășească această criză demografică. La întâlnire a participat și secretarul de stat, doamna Doina Pârcălabu.

„Până acum, problema scăderii natalității a fost doar frumos reprezentată în declarații și poze"

 L-am invitat pe domnul academician Cătălin Zamfir să facă parte din Colegiul Ministerului, organism consultativ care va furniza elemente solide pentru fundamentarea politicilor pe care le gândim pentru familie și tineret.

Ministerul pe care îl conduc a fost înființat tocmai pentru a realiza programe și proiecte care să ajute România să treacă de criza demografică. Până acum, problema scăderii natalității a fost doar frumos reprezentată în declarații și poze, dar niciodată nu au fost puse la aceeași masă toate forțele", mai scrie Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

 „Stimularea natalității prin susținerea familiilor este un obiectiv național"

 „Stimularea natalității prin susținerea familiilor este un obiectiv național și o prioritate a Guvernului. Măsurile propuse în programul de guvernare cuprind programe de construire de creșe, măsuri fiscale pentru familiile cu mulți copii, programe de tip școală după școală, programe de credit pentru familiști sau stimulente pentru achiziția de locuințe sau mașini de familie", a conchis Gabriela Firea, ministrul Familiei. 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close