Antena 3 Politică Gabriela Firea: "Dezastrul demografic ne afectează tot ce avem mai drag – familia, copii, viitorul nostru, al tuturor"

Gabriela Firea: "Dezastrul demografic ne afectează tot ce avem mai drag – familia, copii, viitorul nostru, al tuturor"

de Claudia Popovici    |    03 Noi 2021   •   20:11
Gabriela Firea: "Dezastrul demografic ne afectează tot ce avem mai drag – familia, copii, viitorul nostru, al tuturor"
Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea, senator PSD, a lansat un semnal de alarmă privind declinul demografic care trebuie urgent stopat prin proiecte concrete. "Situaţia este gravă şi ne afectează tot ce avem mai drag – familia, copii, viitorul nostru, al tuturor", spune liderul social-democrat.

Senatorul PSD Gabriela Firea avertizează că România se află în topul dezastrului demografic şi în lipsa unor proiecte concrete populația României va scădea, drastic.

"Copiii și bunicii noștri au nevoie de cea mai mare atenție! Declinul demografic trebuie stopat prin proiecte concrete. Am semnat astăzi Acordul politic pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Demografie între PSD și PPU-SL, primul pas în dezvoltarea unor proiecte esențiale pentru viitorul României.

Scăderea demografică este una dintre cele mai mari probleme cu care ne vom confrunta în următoarele decenii. Suntem în topul dezastrului demografic, dacă nu facem nimic vom ajunge 6 milioane până în 2100.

Vremea vorbelor goale a trecut, avem nevoie de proiecte concrete, implementabile rapid. Vom propune împreună, PSD și PPU-SL, un pachet de măsuri dedicate încetinirea declinului demografic și susținerea natalității din România", spune Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

„Situaţia este gravă şi ne afectează tot ce avem mai drag – familia, copii, viitorul nostru, al tuturor"

Primele măsuri vizează extinderea la nivel national a Programelor implementate de PMB în mandatul meu: FIV, sprijin pentru femeile însărcinate, pentru familiile cu copii.

Ne vom apleca cu grijă asupra situației seniorilor. Vom elabora măsuri dedicate susținerii acestora – financiare, de protejare a sănătății, de combatere a însingurării, de stimulare a unei vieți sănătoase și active.

Ne gândim și la necesitatea modernizării infrastructurii - de la creșe și grădinițe, la spitale sau la construirea de cămine pentru seniori.

Vom propune aceste teme de dezbatere societății, pentru că ele sunt adevărate priorități care ar trebui să fie nu doar pe agenda populației, ci și a Guvernului.

Avem nevoie de susținere, nu doar în Parlament, a acestor initiative, ci de susținerea fiecărui român.

Este momentul să constientizăm cu toții cât de gravă este situația și că ne afectează tot ce avem mai drag – familia, copii, viitorul nostru, al tuturor", a conchis senatorul PSD.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD dezastru demografic
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close