Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, reacție dură: "Am văzut cu mâhnire cum se alege praful. Proiectele sociale nu sunt pomeni"

Gabriela Firea, reacție dură: "Am văzut cu mâhnire cum se alege praful. Proiectele sociale nu sunt pomeni"

Gabriela Firea, îl critică pe actualul edil, Nicușor Dan. Fostul primar a precizat că a remarcat cu mâhnire că "s-a ales praful" de proiectele inițiate de ea și de echipa ei. Unul dintre acestea este ansamblul de locuințe sociale, a cărui construcție a început în mandatul Gabrielei Firea, în Prelungirea Ghencea.

Gabriela Firea, reacție dură: "Am văzut cu mâhnire cum se alege praful. Proiectele sociale nu sunt pomeni"
Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2021   •   17:06

Fostul primar a anunțat că echipa de consilieri PSD din Primăria Capitalei va lupta pentru continuarea proiectului de locuințe sociale și vor depune un amendament la proiectul de buget.

Gabriela Firea a numit ansamblul rezidențial din Prelungirea Ghencea "un proiect de suflet" și este de părere că "actualul primar nu este sensibil", fiind nepăsător le nevoile oamenilor care așteptau o locuință socială.

"În ultimele 7 luni, am văzut cu mâhnire cum se alege praful de multe proiecte inițiate de mine si echipa mea, printre care si unul dintre proiectele mele de suflet pentru București : ansamblul de locuințe sociale din B-dul. Prelungirea Ghencea, nr. 322-326, lăsat acum de izbeliște.

Noul primar nu este sensibil la suferința celor care și-au pus toate speranțele în Primăria Capitalei și care știau că, cel târziu in ianuarie-februarie anul acesta, se vor muta în apartamentele pentru care primiseră promisiune de repartiție. 

Pentru acești oameni, aflați în situații sociale sau medicale disperate, fără resurse să-și ducă viața de zi cu zi, am pornit, acum doi ani, cel mai important proiect imobiliar de locuințe sociale derulat in Capitală în ultimii 30 de ani.

Am reușit sa ridicăm aproape complet un prim imobil dintr-un ansamblu rezidențial de 8 blocuri și se făcuseră deja notele de repartiție pentru cele 114 apartamente ale construcției. Lucrările in șantier s-au oprit însă, fără nicio explicație, odată cu venirea lui Nicușor Dan la primărie. Și, brusc, speranțele oamenilor care așteptau să înceapă o viață nouă s-au năruit și ele.

Nu putem rămâne indiferenți la suferința lor! Colegii mei, consilierii generali ai PSD, vor depune un amendament la proiectul de buget al Capitalei, pentru a asigura finanțarea, în continuare a construcției.

Ne vom lupta cu toate armele politice pe care le avem la dispoziție pentru acești oameni! Facem apel la consilierii de la putere să înțeleagă cât de importantă este terminarea acestei investiții esențială pentru o dezvoltare normală, sănătoasă a unui oraș modern.

Proiectele sociale nu sunt pomeni, asa cum greșit - și în mare dispreț! - le prezintă cei de la putere. Sunt șanse la o viață decentă pe care le dăm celor mai puțin norocoși cetățeni", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

În ultimele 7 luni, am văzut cu mâhnire cum se alege praful de multe proiecte initiate de mine si echipa mea, printre...

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 15 aprilie 2021

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Nicușor Dan primarie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close