Antena 3 Politică Gabriela Firea, reacție la declarațiile lui Florin Cîțu despre bugetul Capitalei: "Bucureștenii primesc fiere și de la primar și de la Guvern"

Gabriela Firea, reacție la declarațiile lui Florin Cîțu despre bugetul Capitalei: "Bucureștenii primesc fiere și de la primar și de la Guvern"

de Georgiana Adam    |    04 Mai 2021   •   12:16
Gabriela Firea, reacție la declarațiile lui Florin Cîțu despre bugetul Capitalei: "Bucureștenii primesc fiere și de la primar și de la Guvern" Facebook/ Gabriela Firea

Senatorul PSD de București, Gabriela Firea, a reacționat, marți, după ce premierul Cîțu a declarat că Guvernul nu susține Capitala de la bugetul național. Declarațiile premierului vin în contextul în care bugetul Capitalei pentru 2021 este blocat, pentru că nu a fost votat de consilierii PNL și USR PLUS, care se opun variantei propuse de Nicușor Dan.

"Cât de scurte sunt picioarele minciunii PNL - USR/Plus! 6 luni a durat mirajul “dreptei unite”! Exact cu asta au manipulat bucureștenii: că sunt la guvernare și vor ajută cu bani și proiecte Capitală! Că, dacă sunt eu primar, nu sprijină Bucureștiul!" a scris fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, pe Facebook.

"Dar, dacă e ales primarul lor, va curge lapte și miere! După jumătate de an, bucureștenii primesc fiere și de la primar, și de la Guvern!

Păcat de atâtea proiecte începute și abandonate! Ar trebui să le fie rușine pentru toate minciunile spuse în campanie!", a mai precizat aceasta.

Cât de scurte sunt picioarele minciunii PNL - USR/Plus! 6 luni a durat mirajul “dreptei unite”! Exact cu asta au...

Posted by Gabriela Firea on Tuesday, 4 May 2021

Florin Cîțu: Nu vom susţine de la bugetul naţional întârzieri care să ducă după aceea la incapacităţi de plată şi apoi să plătim mai mult

"Am avut discuţii şi cu domnul primar general. Eu ştiu situaţia de la Bucureşti, am lucrat cu domnul primar general şi anul trecut pentru a rezolva câteva dintre problemele de buget de anul trecut. Am construit bugetul anul acesta împreună. Este foarte important să avem un buget cât mai repede la Bucureşti.

Mesajul meu este clar: nu vom susţine de la bugetul naţional întârzieri care să ducă după aceea la incapacităţi de plată şi apoi să plătim mai mult.

Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti. De aceea sunt sigur că vor găsi o soluţie cât mai rapid la Bucureşti, se va vota bugetul şi vom merge mai departe. După aceea putem să ne gândim şi la soluţii", a declarat şeful Executivului.

Întrebat dacă veniturile de 7 miliarde de lei prevăzute în actualul proiect de buget sunt realiste, premierul a spus că acest lucru trebuie explicat de către iniţiatori.

"Cred că cei care au construit bugetul trebuie să vină cu această explicaţie. Veniturile - înainte de a avea o execuţie bugetară - ele par câteodată supraestimate sau subestimate. Vom vedea care va fi execuţia bugetară. Până acum, execuţia bugetară arată că avem venituri mai mari decât am prognozat anul acesta. Deci până acum arată venituri mai mari", a spus prim-ministrul.

Săptămâna trecută, proiectul bugetului Capitalei pentru anul 2021 nu a primit vot favorabil în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. S-au înregistrat 17 voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 14 abţineri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close