Antena 3 Politică Gabriela Firea solicită redeschiderea școlilor și testarea în masă a elevilor și profesorilor: „Un raport al OECD arată cât de proastă a fost decizia guvernului Orban”

Gabriela Firea solicită redeschiderea școlilor și testarea în masă a elevilor și profesorilor: „Un raport al OECD arată cât de proastă a fost decizia guvernului Orban”

de Georgiana Adam    |    13 Mai 2021   •   12:51
Gabriela Firea solicită redeschiderea școlilor și testarea în masă a elevilor și profesorilor: „Un raport al OECD arată cât de proastă a fost decizia guvernului Orban”
Sursa foto: Hepta

Gabriela Firea solicită guvernanților redeschiderea școlilor și un plan concret de testare a profesorilor și elevilor.

„Discuție aplicată despre redeschiderea tuturor școlilor și testarea profesorilor și a elevilor, împreună cu parlamentarii și colegii noștri din București și Ilfov. Cerem, din nou, redeschiderea tuturor școlilor și testarea în masă a elevilor și a profesorilor!

Guvernul trebuie să renunțe la presiunea vaccinării, asupra profesorilor și să pună în aplicare, urgent, un plan concret de testare în toate unitățile de învățământ.

Guvernele conduse de Orban și de Cîțu au nenorocit o întreagă generație de elevi!

Au refuzat testarea, deși știau că cei mici nu se pot vaccina, și au ținut școlile închise, deși știau că mii de elevi nu au acces la învățământul on line.”, a transmis Gabriela Firea pe Facebook. 

Fostul edil al Capitalei susține că Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a emis un raport în care se constată faptul că elevii ar putea pierde oportunități educaționale din cauza închiderii școlilor: 

„Un raport al OECD arată cât de proastă a fost decizia guvernului Orban care a refuzat redeschiderea școlilor așa cum am cerut noi, și a determinat ca elevii dintr-un sistem cu rezultate slabe deja, din 2018, conform evaluărilor PISA, să piardă și mai multe oportunități educaționale în 2020.

PSD a propus și testarea în masă și redeschiderea școlilor, cu mult înainte ca dezastrul să se producă. Și în noiembrie 2020 și în ianuarie 2021.

Orban și Câțu, dar și miniștrii Educației și ai Sănătății din guvernele PNL care s-au încăpățânat să facă de capul lor și au generat acest eșec de proporții, sunt principalii vinovați pentru catastrofa educațională din România, care afectează și pune în pericol evoluția și destinul a sute de mii de copii.”.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close