Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, replică acidă pentru liberali: Am găsit dezastru la Primărie!

Gabriela Firea, replică acidă pentru liberali: Am găsit dezastru la Primărie!

Gabriela Firea, replică acidă pentru liberali: Am găsit dezastru la Primărie!
Sursa foto: Foto: Gabriela Firea/Facebook
24 Mar 2017   •   20:51

Primarul general Gabriela Firea a răspuns criticilor aduse, vineri, de liberali, catalogându-le drept exerciţii de ipocrizie şi politicianism, în condiţiile în care PNL şi fostul PDL au condus Capitala în ultimii ani, scrie Agerpres.

"Aceste atacuri reprezintă un exerciţiu de ipocrizie şi politicianism, o încercare disperată a unor politicieni care nu au nici măcar o vagă idee despre cum se întocmeşte un buget de a arunca noroi asupra unei administraţii care se încăpăţânează să performeze, în ciuda nenumăratelor piedici şi calomnii cu care se confruntă. Să nu uităm că PNL şi fostul PDL au condus Capitala în ultimii ani, având o majoritate confortabilă în Consiliul General şi un primar general interimar, Răzvan Sava. Ei sunt responsabili pentru faptul că în Capitală, timp de peste un an, nu s-a mai făcut nimic concret pentru bucureşteni în afara unor acţiuni de tip 'pârjolit câmpuri şi otrăvit fântâni', iar majoritatea proiectelor de investiţii aflate în derulare la acea dată au fost blocate", a precizat edilul general, într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei. 

Primarul a adăugat că, atunci când a preluat mandatul, a găsit "dezastru" la PMB. 

"PNL a lăsat în urmă datorii imense, subvenţii neplătite şi şantiere încremenite luni de zile. Tot PNL a contribuit din plin şi la dezastrul din cele două regii ale Municipalităţii, RADET şi RATB, prin căpuşarea lor şi prin susţinerea unui management neperformant", a mai afirmat ea. 

Gabriela Firea a precizat că prin proiectele pe care le-a propus spre aprobare Consiliului General al Municipiului Bucureşti a deblocat administraţia şi a pus-o pe baze sănătoase. 

Potrivit PMB, obiectivele de investiţii deblocate de actuala administraţie sunt: refacerea şi modernizarea Patinoarului artificial "Mihai Flamaropol": Sala Multifuncţională - Complex Sportiv Lia Manoliu; proiectul Glina, reluat după o suspendare de 400 de zile; consolidarea imobilului din str. Ion Câmpineanu, nr. 9; amenajarea, reabilitarea şi refuncţionalizarea sălii de spectacole şi spaţii anexe la Teatrul "Ion Creangă"; modernizarea şi reabilitarea imobilului situat în bd. Regina Elisabeta nr. 47; lucrările la Spitalul Clinic de Copii "Victor Gomoiu" şi Spitalul "Foişor"; consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf, precum şi a Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu". 

Primăria Municipiului Bucureşti a menţionat că va construi în perioada următoare un spital metropolitan, şase cartiere de locuinţe sociale şi pentru tineri, şase cămine de bătrâni, un parc de distracţii şi agrement, un acvariu public cu centru de cercetare, un teatru temporar, dar şi un număr de 16 grădiniţe, 10 after school, 15 extinderi şcoli şi o sală de sport în incinta Şcolii Centrale. 

De asemenea, au fost alocate sumele necesare studiilor de fezabilitate pentru următoarele proiecte de infrastructură: supralărgire Şos. Bucureşti-Măgurele, supralărgire Prelungirea Ghencea, str. Braşov între Şos. Alexandriei şi Prelungirea Ghencea; străpungere şi supralărgire str. Avionului între Şos. Pipera şi Linia de Centură prin Drumul Nisipoasa; str. Câmpul Pipera şi str. Vadul Moldovei cu pasaj denivelat suprateran peste CF Bucureşti - Constanţa pe sub pista Aeroportului Aurel Vlaicu; pasaj suprateran Dna Ghica - Colentina; etapa a II-a a proiectului Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu - Vitan Bârzeşti. 

Vineri, secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, a criticat bugetul Primăriei Capitalei pe acest an, susţinând că acesta nu rezolvă problemele Bucureştiului şi a acuzat existenţa unor interese în spatele proiectelor promovate de Municipalitate. El a susţinut că bugetul Capitalei este o "încropeală, o adunătură de obiective haotice, fără direcţie, fără cap şi fără coadă".

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea primarul capitalei

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close