Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: ”România merită și trebuie să intre în spațiul Schengen”

Gabriela Firea: ”România merită și trebuie să intre în spațiul Schengen”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a afirmat că România merită și trebuie să intre în spațiul Schengen. ”Am semnat cu toții pentru dreptul românilor de a circula liber în Europa, ca parte a marii familii europene”, a transmis Firea.

Gabriela Firea: ”România merită și trebuie să intre în spațiul Schengen”
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Andreea Ştefan    |    15 Sep 2022   •   09:36

”România merită și trebuie să intre în spațiul Schengen! Nu mai există justificări pentru un vot al liderilor europeni împotriva aderării țării noastre. România respectă de multă vreme toate criteriile impuse de Comisia Europeană.

Am discutat despre acest subiect important pentru țara noastră în ședința PSD Bucuresti, împreună cu parlamentarii, consilierii generali și locali, liderii organizațiilor din Capitală și reprezentanții PES activists București. Au fost prezenți la discuție Adrian Streinu-Cercel, Rodica Nassar, Gabriel Mutu, Nicoleta Matilda Goleac, Dan Tudorache, Dan Cristian Popescu, Petre Florin Manole, Alexandru Hazem Kansou, Madalin Jijie, Alex Susai, Ancuta Comanici.

Susținem campania Românii Merită În Schengen inițiată de PES activists Romania și europarlamentarul Victor Negrescu. Am semnat cu toții pentru dreptul românilor de a circula liber în Europa, ca parte a marii familii europene.

Aderarea României la Spațiul Schengen nu este un favor din partea celorlalte state membre UE, ci este un drept pe care țara noastră îl are. Acest lucru le asigură românilor aceleași drepturi ca a tuturor cetățenilor europeni, mai ales în ceea ce privește libera circulație, dar înseamnă și avantaje economice pentru țara noastră”, a transmis pe Facebook Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Schengen
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close