Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: România, țara în care doar morții sunt vinovați! Transparența totală USR-PLUS a fost doar o manipulare

Gabriela Firea: România, țara în care doar morții sunt vinovați! Transparența totală USR-PLUS a fost doar o manipulare

Senatorul PSD Gabriela Firea acuză Guvernul că nu ia măsuri pentru rezolvarea problemei accidentelor rutiere, care fac ca România să se situeze pe primul loc în UE, la numărul de victime pe șosele: "Țara noastră a înregistrat anul trecut 85 decese din accidente de circulație la 1 milion de locuitori, cea mai ridicată rată a mortalității din UE, valoare dublă față de media europeană."

Gabriela Firea: România, țara în care doar morții sunt vinovați! Transparența totală USR-PLUS a fost doar o manipulare
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2021   •   10:14

"România, țara în care doar morții sunt vinovați! Țara noastră a înregistrat anul trecut 85 decese din accidente de circulație la 1 milion de locuitori, cea mai ridicată rată a mortalității din UE, valoare dublă față de media europeană.", a scris Gabriela Firea pe Facebook. 

"De la tribuna Senatului, le-am solicitat ministrului de Interne, Lucian Nicolae Bode și celui al Transporturilor și infrastructurii, Cătălin Drulă, în aprilie, să prezinte strategia și măsurile pe care le-au luat sau au de gând să le ia pentru creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente.

Transparența totală USR-PLUS a fost doar o manipulare, aruncată în campanie, așa că ministrul Drulă a ignorat solicitarea.

Doar ministrul de Interne a răspuns, ca obligație legală a miniștrilor de a furniza Parlamentului orice informații solicită. 

Din păcate, nimic concret, nici măcar o măsură, chiar și una prezentată simplu, cu un responsabil și un termen de aplicare. 

"În timp ce guvernanții nu acționează, în fiecare zi, presa prezintă accidente foarte grave, cu numeroase victime, cu multe autovehicule implicate"

Un răspuns cu pasaje copiate din legislație, limbă de lemn și angajamente demagogice: “reducerea numărului de accidente și a consecințelor acestora (n.n pierderea unei vieți este o tragedie, dar este așa de simplu să o depersonalizezi numind-o consecință) este o prioritate.

Mai este un paragraf în răspunsul Ministerului de Interne care sintetizează, de fapt, interesul și implicarea instituțiilor responsabile  pentru protejarea vieții cetățenilor care circulă pe drumurile României: Astfel, în luna mai 2021, Ministerul de Interne anunță senin că participă, împreună cu alte instituții, la elaborarea unei noi Strategii de Siguranță Rutieră 2021-2030 (!!!) dar așteaptă întâi finalizarea cadrului de referință al Uniunii Europene pentru siguranța rutieră.

Domnilor guvernanți “de dreapta”, suntem aproape in august 2021! Când veți finaliza această Strategie? Și când o veți aplica?

În timp ce guvernanții nu acționează, în fiecare zi, presa prezintă accidente foarte grave, cu numeroase victime, cu multe autovehicule implicate. 

Avem chiar și o modă nou, încălcarea flagrantă oricăror reguli de circulație dar și de bun simt, cum s-a întâmplat săptămâna trecută, când NU UNUL, CI ZECI de autovehicule au circulat pe CONTRASENS ȘI PE BANDA DE URGENȚĂ PE AUTOSTRADA SOARELUI." 

Zeci de mașini filmate pe contrasens, pe autostrada A2 și A4, în Constanța. Poliția caută șoferii

Zeci de șoferi au fost surprinși, săptâmăna aceasta, circulând pe contrasens, pe autostrada A2 și A4, în apropiere de Constanța.

Un șofer care mergea pe sensul Constanța - București a surprins întâmplarea extrem de neobișnuită de pe autostrada A2 și A4.

Câţiva şoferi n-au mai ţinut cont de niciun fel de regulă şi au pornit spre mare pe contrasens. Unii pe banda de urgenţă, alţii chiar pe banda întâi.

În imagini se văd cel puțin 20 de maşini care circulă pe contrasens, spre disperarea şoferilor care se îndreptau regulamentar spre Bucureşti.

Iar explicaţia a fost la fel de halucinantă precum gestul în sine: şoferii s-au temut că pe sensul spre Constanţa ar putea exista un blocaj.

Poliţiştii au deschis o ancheta, iar şoferii identificaţi în baza imaginilor vor rămâne cel puţin două luni fără permisul de conducere.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD
Parteneri
Cod galben de furtuni puternice în aproape toată țara
x close