Antena 3 CNN Politică Firea, despre Nicuşor Dan: "Solicită ilegal scumpirea la căldură și apă caldă. E o amenințare la securitatea națională!"

Firea, despre Nicuşor Dan: "Solicită ilegal scumpirea la căldură și apă caldă. E o amenințare la securitatea națională!"

Primarul Nicuşor Dan cere ilegal scumpirea căldurii şi a apei calde, după un an de mandat, pentru că nu este reprezentantul legal al Asociației de Dezvoltare Termoenergetică București-Ilfov, spune Gabriela Firea.

Firea, despre Nicuşor Dan: "Solicită ilegal scumpirea la căldură și apă caldă. E o amenințare la securitatea națională!"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    23 Noi 2021   •   11:46

"Dar, surpriză! Oficial, reprezentantul Bucureștiului și președintele ADI Termoenergetică București-Ilfov sunt tot eu. 

Era nevoie doar de o hotărâre judecătorească pentru schimbarea reprezentantului legal", spune fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, marţi, într-o postare pe Facebook.

"Primarul general solicită ilegal creșterea prețului la căldură și apă caldă! Nici acum, după un an de mandat, Nicușor Dan NU este reprezentatul legal al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov. 

Serviciul public de termoficare a fost delegat Companiei Termoenergetica (fostul RADET) prin asociația de dezvoltare intercomunitară din care fac parte Capitala, orașul Popești-Leordeni și comuna Chiajna. 

Dar, surpriză! 

Oficial, reprezentantul Bucureștiului și președintele ADI Termoenergetică București-Ilfov sunt tot eu. 

Era nevoie doar de o hotărâre judecătorească pentru schimbarea reprezentantului legal. 

Cum solicită primarul Nicușor Dan ANRE aprobarea unui nou tarif dacă, legal, nu poate semna hârtiile în numele ADI Termoenergetică București-Ilfov?

Dar pentru asta trebuie ori să știi administrație, ori să te informezi. 

Este evident că Nicușor Dan nu este dispus să facă nici una, nici alta!

Legea este foarte clară și doar prin ADI Termoenergetică București-Ilfov se poate stabili tariful pentru producție, transport și distribuție a energiei termice. 

Nu o poate face primarul de capul lui, nici compania Termoenergetica (fostul RADET), nici măcar Consiliul General al Municipiului București. 

Ca să poate face orice pas, Nicușor Dan trebuie să-și aducă aminte de atribuțiile și obligațiile legale. 

Tariful este expirat din noiembrie 2020, iar un an de zile primarul general nu a mișcat un pai. Acum a fost sfătuit să ceară Consiliului General, ilegal, majorarea tarifului, pentru a acoperi pierderile acumulate într-un an. 

Mai mult, orice creștere a tarifului trebuie să aibă la bază un studiu de suportabilitate, așa cum scrie negru pe alb în strategia de termoficare a orașului! 

Degeaba crești tariful de două ori, dacă bucureștenii nu-și vor permite să plătească. 

Doar dacă avea avizul ANRE și studiul de suportabilitate, Nicușor Dan putea solicita ajutor de la Guvern pentru plata datoriilor sau pentru achitarea în avans a gazelor, așa cum am făcut noi în ultimii doi-trei ani. A declarat ZERO datorii, a primit ZERO lei. 

Nu mai spun că o creștere a prețului făcută după ureche și doar pentru a acoperi un an de neputință poate duce la PIERDEREA FONDURILOR EUROPENE. 

Echipa mea a muncit peste doi ani la documentația pentru cele 300 de milioane de euro fonduri nerambursabile! 

Nicușor Dan s-a grăbit să semneze contractul ținut în sertar de guvernul Orban, dar într-un an nici măcar nu a început o licitație!

Sistemul de termoficare din Capitală este de importanță strategică, este infrastructură critică. Nu te poți juca! Ai în mâini viețile a milioane de oameni. 

E o amenințare la securitatea națională!", a scris Gabriela Firea, marţi, pe pagina de Facebook.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close