Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, printre refugiații ucraineni: ”Bebelușii în cărucioare și copiii erau uzi și înfrigurați”

Gabriela Firea, printre refugiații ucraineni: ”Bebelușii în cărucioare și copiii erau uzi și înfrigurați”

Gabriela Firea a ajuns la punctul de trecere al frontierei din Isaccea, din județul Tulcea. Acolo, spune ea, drama nu doar că se vede, ci se și simte: ”Ucrainenii care ajung în România sunt suflete chinuite”.

Gabriela Firea, printre refugiații ucraineni: ”Bebelușii în cărucioare și copiii erau uzi și înfrigurați”
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Andreea Ştefan    |    04 Mar 2022   •   09:37

”Ucrainenii care ajung în România sunt suflete chinuite. În vămi vezi mame și copii de toate vârstele care trag după ei un bagaj în care au pus pe fugă ce-au mai apucat din agoniseala de-o viață. Când pun piciorul pe pământ românesc, parcă li se citește în ochi mulțumirea că au scăpat cu viață.

Am ajuns în punctul de trecere al frontierei din Isaccea, din județul Tulcea. La televizor și în poze se poate vedea drama, dar când ajunge pe mal bacul plin de refugiați această dramă se și simte!

Bebelușii în cărucioare și copiii de câțiva anișori erau uzi și înfrigurați după multele ore de așteptat barca salvatoare pe malul ucrainean. Mamele trăgeau epuizate câte un bagaj. Am văzut familii care nu și-au părăsit nici animalele de companie. Am întâlnit persoane de alte naționalități care se aflau în Ucraina când a început războiul și au reușit să scape trecând granița pe la Isaccea.

”Bebelușii în cărucioare și copiii de câțiva anișori erau uzi și înfrigurați”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mii de persoane ajung zilnic în acest punct vamal și nu toate au documentele necesare pentru o trecere ușoară. Tocmai din acest motiv persoanele stau mai mult decât ar fi nevoie în vamă. Dar căutăm soluții pentru a ușura lucrurile.

Suntem pregătiți pentru copiii care ajung neînsoțiți de părinți pe teritoriul României. De asemenea, avem cadrul legal pentru a interveni cu măsuri de protecție speciale în cazul copiilor orfani de pe teritoriul Ucrainei.

În punctul de trecere al frontierei Isaccea, reprezentanții autorităților locale, pompierii, polițiștii, paramedicii sau asistenții sociali au grijă de refugiații care ajung în România. Angajații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea vorbitori de limbă ucraineană și rusă sunt în prima linie.

De asemenea, sunt mulți reprezentanți ai asociațiilor umanitare care dau o mână de ajutor. Cu toții fac o treabă excelentă și le mulțumesc pentru asta!”, a transmis Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Ucrainenii care ajung în România sunt suflete chinuite. În vămi vezi mame și copii de toate vârstele care trag după ei...

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 3 martie 2022

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea ucraineni
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close