Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, despre violenţa în familie: "72 de femei au fost omorâte într-un an, statul trebuie să acționeze, nu mai este niciun moment de pierdut"

Gabriela Firea, despre violenţa în familie: "72 de femei au fost omorâte într-un an, statul trebuie să acționeze, nu mai este niciun moment de pierdut"

Gabriela Firea, viitor ministru al Familiei, spune că statul trebuie să intervină pentru a avea grijă de mame şi copii, iar Poliția a înregistrat anul trecut peste 26.000 cazuri de loviri și alte violențe în familie.

Gabriela Firea, despre violenţa în familie: "72 de femei au fost omorâte într-un an, statul trebuie să acționeze, nu mai este niciun moment de pierdut"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    25 Noi 2021   •   13:24

"25 noiembrie este Ziua Internațională de combatere a Violenței în Familie. România are nevoie, și cât mai urgent, de toate instrumentele, pentru a ocroti mamele și copiii, pe toți cei aflați în astfel de situații disperate. Statul trebuie să intervină, să acționeze, nu mai este nici un moment de pierdut. 

În 2020, Poliția a înregistrat peste 26.000 cazuri de loviri și alte violențe în familie. 72 de femei au fost omorâte. 

E nevoie de adăposturi, de case protejate, de programe de consiliere, de intervenții rapide ale Poliției, de decizii imediate ale instanțelor.

Este nevoie de protecție pentru toți cei aflați în situații de violență în familie.

Dar cred că România mare are nevoie urgent, azi, să îți regăsească umanitatea, solidaritatea, empatia.

Nu, nu este normal să știi de un caz de violență în familie și să nu intervii. Nu, nu trebuie să stai cu mâinile în sân, să întorci capul, să ignori, că doar e familia lui, face ce vrea.

Este momentul să începem să gândim, să simțim și să acționăm", a scris Gabriela Firea, joi, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Guvernul anunță noi ajutoare
x close