Antena 3 CNN Politică Geoană a ordonat ?decapitarea? lui Năstase

Geoană a ordonat ?decapitarea? lui Năstase

Geoană a ordonat ?decapitarea? lui Năstase
Sursa foto: mircea geoana
03 Mar 2009   •   03:35

Soarta dosarelor lui Adrian Năstase pare deja hotărâtă şi este de aşteptat ca acestea să treacă de votul parlamentului, după ce şi colegii de partid ai fostului premier au primit ordin să îl execute pe liderul politic. Astfel, votul de miercuri în care se va aproba cererea DNA de începere a urmăririi penale pentru Adrian Năstase în dosarele ?Mătuşa Tamara? şi ?Zambaccian 2? este previzibil- se aşteaptă o ridicare a imunităţii.
Totuşi, în plen, la dezbaterile generale, se va citi opinia separată din documentul elaborat de Comisia juridică - în premieră nu este vorba despre un raport, ci despre un document cu puncte de vedere distincte - în care se va arăta că este vorba despre dosare instrumentate politic în ceea ce-l priveşte pe Adrian Năstase, scrie Cotidianul.
Sursele citate de publicaţie menţionează că Mircea Geoană i-a ameninţat cu sancţiuni pe cei care nu vor vota în favoarea lui Năstase.
În interiorul grupului parlamentar însă se pare că au apărut şi nemulţumiţi, astfel încât doar jumătate este posibil să urmeze recomandarea conducerii.
Pe de altă parte, votul din partea liberalilor va fi discutat luni, deşi se înclină spre începerea urmăririi penale, iar la UDMR se va vota ?conform conştiinţei fiecăruia?. ?Nu este problema noastră, este a coaliţiei. Probabil mulţi dintre noi nu se vor opune curentului?, ne-a declarat o sursă din UDMR.
Anterior acestui vot, deputaţii s-au asigurat săptămâna trecută că Adrian Năstase nu va scăpa cumva datorită unor prevederi ale regulamentului, astfel încât au schimbat modul cum se retrage imunitatea unui parlamentar. Acesta îşi va pierde drepturile privilegiate cu votul a jumătate plus unu din voturile celor prezenţi în Parlament.
Antena3.ro

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close