Antena 3 CNN Politică Geoană, ameninţat de PNL. Haşotti: Dacă încalcă Regulamentul Senatului, s-ar putea să aibă probleme şi cu noi

Geoană, ameninţat de PNL. Haşotti: Dacă încalcă Regulamentul Senatului, s-ar putea să aibă probleme şi cu noi

Geoană, ameninţat de PNL. Haşotti: Dacă încalcă Regulamentul Senatului, s-ar putea să aibă probleme şi cu noi
Sursa foto: Mircea Geoanã
07 Apr 2010   •   13:58

Preşedintele Senatului, social-democratul Mircea Geoană s-a văzut ameninţat la ultima şedinţă de Birou Permanent a acestei camere şi de liberali, nu numai de către senatorii PDL şi cei independenţi. Nervos că dezbaterea moţiunii simple a PNL pe educaţie era amânată până după Paşti, liderul grupului senatorilor PNL, Puiu Haşotti l-a avertizat pe Geoană că în cazul în care va încălca Regulamentul ?pentru prima oară? va avea probleme şi cu liberalii, nu numai cu reprezentanţii puterii care au încercat în săptămânile trecute revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului.

Iritat, Haşotti a acuzat faptul că în prima zi de lucru de după Paşti sunt puţine şanse să se întrunească cvorumul necesar pentru lucrări în plen şi, implicit, pentru dezbaterea moţiunii simple a PNL.

?Haideţi să fim oneşti că dacă este şi marţi zi liberă şi miercuri este zi de luni, nu mai vine nimeni. Ori, noi moţiunea o depunem, să ştiţi, asta este clar? a susţinut senatorul PNL, potrivit stenogramei de şedinţă din data de 30 martie.

Colegii săi din conducerea Senatului păreau însă mai preocupaţi de armonizarea programului liberelor de Paşti pentru senatori cu cel al deputaţilor.

?Sigur că pot interveni astfel de nevoi imperioase şi de neînlocuit, nedecalabile cum este problema domnilor şi colegilor de la PNL, dar este o opţiune a dânşilor şi o opţiune motivată profund politic. Deci este o decizie politică a dânşilor. Pentru că noi, pe de altă parte, vrem să avem un program armonizat cu cei de la Camera Deputaţilor. Sigur că dânşii nu mai au nicio legătură cu circumscripţia şi cu electoratul. Noi, din păcate sau din fericire, mai avem aceste legături şi vrem să le păstrăm. Noi, din fericire sau din nefericire, mai vrem şi avem o activitate corelată cu colegii noştri deputaţi care lucrează în aceste zile în circumscripţii. Dânşii pot lucra, în continuare, asiduu la întocmirea şi depunerea unor moţiuni, asta este datoria opoziţiei, dar acest lucru nu înseamnă că noi trebuie să fim bucuroşi, de acord cu propunerea dânşilor, pentru că noi avem alte opţiuni politice. Iată de ce nu ne aflăm în aceeaşi barcă. Asta este situaţia? a arătat liderul senatorilor UDMR, Attila Verestoy.

?Iertaţi-mă că intervin, dacă mâine noi depunem moţiunea când se va discuta?? a întrerupt aşotti discuţia colegilor dornici de vacanţă.

?Săptămâna cealaltă.Săptămâna viitoare? i s-a răspuns din sală.

?Nu se poate. Domnilor, este Regulamentul Senatului, nu se poate.? s-a stropşit senatorul PNL, reclamând încălcarea prevederilor Regulamentare, înainte de a strecura şi o ameninţare la adresa preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, cel care avea dreptul de a propune o dată pentru dezbaterea moţiunii PNL.

?Eu vă anunţ în mod cât se poate de oficial că mâine depunem moţiunea şi conform Regulamentului, preşedintele Senatului hotărăşte când se dezbate moţiunea. Dacă domnul preşedinte va găsi de cuviinţă să încalce Regulamentul?. Atenţie, pentru prima dată, să încalce Regulamentul pentru prima dată, s-ar putea să aibă probleme şi cu noi? a avertizat Haşotti.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close