Antena 3 CNN Politică Geoană, între ciocan şi nicovală. Baronii de la centru cer părăsirea în bloc a cabinetului Boc, miniştrii se opun

Geoană, între ciocan şi nicovală. Baronii de la centru cer părăsirea în bloc a cabinetului Boc, miniştrii se opun

Geoană, între ciocan şi nicovală. Baronii de la centru cer părăsirea în bloc a cabinetului Boc, miniştrii se opun
Sursa foto: Mircea Geoanã
28 Sep 2009   •   13:04

Comitatul Executiv Naţional al PSD va fi pus în această după-amiază în faţa a două scenarii de acţiune pe care liderul PSD, Mircea Geoană le-a discutat într-un cadru mai restrâns cu principalii lideri ai partidului în cadrul Biroului Politic care a urmat şedinţei coaliţiei.
Potrivit unor surse social-democrate, Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Liviu Dragnea i-ar fi propus lui Geoană să susţină demisia în bloc a miniştrilor partidului din cadrul cabinetului Boc, pe motiv că PSD nu mai este dispus să tolereze şi să gireze jocul din umbră orchestrat de preşedintele Traian Băsescu.

Social-democraţii în cauză consideră că nu ar mai trebui numit nici un alt înlocuitor pentru Nica, gestul lui Boc fiind privit ca impardonabil şi ca o palmă dată pe obrazul PSD. Ca atare, în cazul în care Nica nu ar fi reconfirmat de Boc, atunci PSD ar trebui să iasă de la guvernare, susţin partizanii antiguvernare.

De cealaltă parte, miniştrii social-democraţi, în fruntea cu Ilie Sârbu, dar şi o parte, sensibil mai mică, a conducerii partidului se opun ieşirii de la guvernare, invocând lipsa de beneficii a unui asemenea demers în prag de alegeri prezidenţiale.
Cum PSD are dreptul de a numi un nou ministru al Interne în confimitate cu protocolul de guvernare, partizanii proguvernare susţin că o decizie de părăsire a puterii ar face jocurile PDL şi ar oferi acestui partid pârghiile controlării procesului de organizare şi desfăşurare a scrutinului prezidenţial.

Pus în faţa unei alegeri dificile, Geoană nu a luat o decizie definitivă, cele două posibilităţi de acţiune urmând a fi supuse hotărârii Comitetului Executiv Naţional al partidului. Susţinătorii continurării guvernării alături de PDL speră ca în cadrul CEx-ului partidului sorţii să se îndrepte în favoarea lor, dat fiind faptul că baronii din teritoriu convocaţi la întrunire sunt dornici să rămână la putere.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close