Antena 3 CNN Politică Geoană: Merg la Cotroceni dacă vorbim despre depăşirea crizei. Subiectul Nica este închis

Geoană: Merg la Cotroceni dacă vorbim despre depăşirea crizei. Subiectul Nica este închis

Geoană: Merg la Cotroceni dacă vorbim despre depăşirea crizei. Subiectul Nica este închis
Sursa foto: Mircea Geoanã
29 Sep 2009   •   14:16

Liderul PSD, Mircea Geoană a anunţat va răspunde în persoană invitaţiei prezidenţiale de a veni la discuţii la Palatul Cotroceni dacă se discută numai despre problema măsurilor de depăşire a crizei economice şi politice şi nu a remanierii lui Dan Nica, pe care social-democraţii o consideră ca fiind provocată de însuşi Băsescu. Geoană a avut o convorbire telefonică cu şeful statului în care şi-ar fi expus aceste condiţii, fiind pe punctul de a se răzgândi şi de a nu se mai deplasa la Cotroceni pentru discuţiile la care fusese invitat. De altfel, Administraţia prezidenţială a informat printr-un comunicat că liderul PSD a anunţat că nu va mai particpa la runda de discuţii la care a fost convocat. Potrivit unor surse social-democrate, liderul PSD a decis totuşi să onoreze solicitarea lui Traian Băsescu, dar cu mandat de a discuta numai soluţiile de depăşire a crizei actuale.

"Subiectul Dan Nica nu este un subiect de discuţie cu domnul Băsescu. Este o problemă a cărui responsabilitate îi revine domnului Băsescu în integralitate. Intenţia mea de a merge la Cotroceni este una pozitivă, nu resping dialogul dar termenii acestui dialog trebuie să fie depăşirea crizei" a explicat Geoană, arătând că discuţia telefonică avută cu şeful statului s-a terminat "oarecum neconcludent".

Geoană a afirmat că problema ministeriatului lui Nica este una care ţine exclusiv de partidul pe care-l conduce, aşa cum problemele miniştrilor PDL din Cabinet au fost lăsate la latitudinea democrat-liberalilor.

"Nu putem discuta despre rezolvarea unei crize pe care domnul Băsescu a provocat-o. Nu voi participa la nici o discuţie legată de domnul Nica deoarece în mod evident situaţia a fost provocată de domnul Băsescu" şi-a reiterat Geoană poziţia.

Antena3.ro




Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close