Antena 3 CNN Politică Geoană versus Iliescu. Modificarea Constituţiei, "pe fugă" sau mai calm?

Geoană versus Iliescu. Modificarea Constituţiei, "pe fugă" sau mai calm?

Geoană versus Iliescu. Modificarea Constituţiei, "pe fugă" sau mai calm?
25 Aug 2008   •   21:57

Controverse în PSD pe tema modificării Constituţiei în sensul eliminării imunităţii demnitarilor. În timp ce Mircea Geoană anunţă că textul de lege cu privire la modificarea legii fundamentale a fost finalizat şi va fi depus în Parlament, Ion Iliescu face apel la calm şi spune că modificarea nu se poate face "pe fugă". Democrat-liberalii susţin şi ei că nu trebuie schimbată Constituţia. Problema eliminării imunităţii are o rezolvare mult mai simplă - modificarea legii privind răspunderea ministerială.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a anunţat că materialul elaborat de comisia de jurişti, condusă de Valer Dorneanu, cu privire la propunerile partidului de modificare a Constituţiei a fost finalizat şi aprobat de Biroul Permanent Naţional.

Ideea modificării Constituţiei nu este, însă, împărtăşită de toţi social democraţii. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, susţine o analiză mai atentă a subiectului.

Surse din partid au declarat că Ion Iliescu nu este singurul social democrat care nu agrează ideea modificării Legii fundamentale a ţării. Se pare că şi Adrian Năstase şi Nicolae Văcăroiu au rezerve faţă de iniţiativa PSD. Mircea Geoană acceptă însă cu uşurinţă existenţa unor opinii diferite în sânul partidului.

Între timp, democrat-liberalii au finalizat propriul proiect de modificare a legii privind răspunderea ministerială, astfel încât eliminarea imunităţii demnitarilor să se poată realiza fără să fie nevoie de modificarea Constituţiei.

Antena3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close