Antena 3 CNN Politică Gorghiu: Întreaga clasă politică trebuie să înveţe ceva din condamnarea lui Năstase

Gorghiu: Întreaga clasă politică trebuie să înveţe ceva din condamnarea lui Năstase

Gorghiu: Întreaga clasă politică trebuie să înveţe ceva din condamnarea lui Năstase
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Ian 2014   •   18:23

Deputatul PNL Alina Gorghiu susţine că întreaga clasă politică ar trebui "să înveţe ceva din condamnarea fostului premier" şi să nu folosească ideea unui proces politic în explicarea deciziei în cazul acestuia, informează Mediafax.
   
"Este o hotărâre dură, o condamnare care presupune o decizie mai aspră faţă de hotărârea anterioară, condamnare şi pentru luare de mită şi pentru şantaj, dar şi recuperarea prejudiciului. Doar că trecând peste o condamnare la care, dacă nu suntem ipocriţi, vom recunoaşte că ne aşteptam, ar trebui să ne şi gândim chiar cu voce tare ce şi cum trebuie făcut", susţine deputatul PNL într-o postare pe blog.
   
Gorghiu afirmă că în justificarea deciziei de condamnare a lui Năstase nu ar trebui utilizat argumentul unui proces politic.
   
"O întreagă clasă politică trebuie să înveţe ceva din condamnarea de azi a fostului premier, iar plaga lăsată de acest proces şi de această condamnare pentru orice politician din România va fi una de lungă durată şi greu de tot vindecabilă. Mă gândesc că nu e cea mai fericită formulă să mergem pe ideea procesului politic, chiar nu o încurajez. Şi nici nu merg pe varianta vehiculată masiv că se va promova legea amnistiei şi graţierii, pentru că aşa ceva nu va trece, indiferent cine şi când şi-o doreşte", a mai apreciat Gorghiu.
   
Totodată, deputatul PNL susţine că "legile bune, dar şi mai ales judecătorii buni apără statul de drept în România", parafrazându-l pe Alecu Russo.
   
Fostul premier a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.
   
Dana Năstase a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală", instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de opt ani.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close