Antena 3 CNN Politică Grupul de la Cluj, invitat în PDL. Dâncu: ?Nu trebuie să ne tragă nimeni în vreo direcţie?

Grupul de la Cluj, invitat în PDL. Dâncu: ?Nu trebuie să ne tragă nimeni în vreo direcţie?

Grupul de la Cluj, invitat în PDL. Dâncu: ?Nu trebuie să ne tragă nimeni în vreo direcţie?
Sursa foto: Vasile Dâncu
11 Sep 2009   •   16:44

Grupul social-democrat de la Cluj este curtat de PDL. Cel puţin această idee încearcă să o inducă vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean pe fondul recentelor zvonurilor legate de încercările de remaniere a unor miniştri social-democraţi ca preambul pentru ruperea coaliţiei de guvernare înainte de alegerile prezidenţiale. Oltean a făcut apologia calităţilor lui Ioan Rus, Vasile Dâncu şi Vasile Puşcaş, consideraţi "printre cei mai serioşi oameni din PSD" care "s-au apropiat de PDL, marginalizaţi" de partidul lor, şi pe care PDL "în orice moment ar vrea să-i aibă alături".

"Printre cei mai serioşi oameni din PSD sunt cei din gruparea de la Cluj - Rus, Dâncu şi Puşcaş. Ei s-au apropiat de PDL, marginalizaţi de PSD. Noi am avut relaţii bune cu ei, pentru că sunt oameni serioşi, cu echilibru, inteligenţi, cu ei poţi să discuţi, nu-ţi dai în cap. Mintea îi ajută să distingă între bine şi rău. Ei, marginalizându-i, i-au aruncat spre noi şi nu facem decât să ne bucurăm, fiindcă sunt oameni extrem de valoroşi. În orice clipă, în orice moment, partidul ar vrea să-i aibă alături", a afirmat Oltean.

Deputatul le-a făcut o invitaţie celor trei social-democraţi de a intra în rândurile PDL, dacă doresc "să îşi consume energiile într-un partid serios".

El a sugerat că în PSD nu mai e loc de astfel de politicieni din cauza unor Marian Vanghelie, Radu Mazăre sau Liviu Dragnea, adevăraţii ?corifei? ai acestui partid, în plasa cărora s-ar afla de altfel şi Mircea Geoană.

"Vanghelie, Mazăre şi Dragnea sunt cei trei corifei care conduc PSD. Dacă credeţi că îl conduce Mircea Geoană, vă înşelaţi amarnic. El e prins în această grupare de lideri locali care conduc PSD", a declarat Ioan Oltean.

Aflaţi în concediu, Ioan Rus şi Vasile Dâncu au negat existenţa unor astfel de discuţii cu PDL şi au respins propunerea lui Oltean. ?Pân la prima afirmaţie e corect. Suntem cei mai serioşi social-democraţi? a comentat Rus, oferta lui Oltean, în timp ce Dâncu a susţinut că nu e nevoie de nimeni care să tragă Grupul de la Cluj într-o anumită direcţie politică. ?Nu există nici o invitaţie sau discuţie de acest tip. Eu sunt membru PSD. Nu trebuie să ne tragă nimeni în vreo direcţie. Noi ştim spre ce mergem? ne-a declarat Dâncu.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close