Antena 3 Politică Guvernul alocă 90 de milioane de euro primăriilor. Membrii PDL sunt principalii beneficiari

Guvernul alocă 90 de milioane de euro primăriilor. Membrii PDL sunt principalii beneficiari

de Antena3.ro    |    14 Mar 2011   •   14:09
Guvernul alocă 90 de milioane de euro primăriilor. Membrii PDL sunt principalii beneficiari
Sursa foto: Foto: Mediafax

Guvernul a alocat primăriilor fonduri totale de 386 milioane lei(aproximativ 90 milioane de euro) pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural, informează Mediafax. Şi de această dată, unităţile administrative ale PDL sunt principalii beneficiari ai fondurilor alocate.

 
Hotărârea de Guvern a aprobat alocarea fondurilor din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru acoperirea cheltuielilor de execuþie a lucrãrilor de investiþii prevãzute în cererile de finanþare "declarate eligibile".
 
Atât în 2009 cât şi în 2010 au mai fost date astfel de Hotărâri de Guvern, când sume defalcate din TVA au fost acordate din Fondul de rezervă bugetară pentru echilibrarea bugetelor locale. Preponderent, primăriile PDL au fost cela care au beneficiat de fonduri.
 
Un studiu prezentat în luna iunie anul trecut de cãtre Institutul pentru Politici Publice a indicat cã peste 70% dintre primarii care au obţinut în 2009 bani din Fondul de rezervã al Guvernului aparţin PDL.
 

×
Subiecte în articol: guvern buget fonduri TVA primarii pdl
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close