Antena 3 CNN Politică Guvernul ar putea demisiona ca reacţie la majorarea salariilor profesorilor

Guvernul ar putea demisiona ca reacţie la majorarea salariilor profesorilor

Guvernul ar putea demisiona ca reacţie la majorarea salariilor profesorilor
24 Oct 2008   •   14:18

Executivul susţine că se află într-o poziţie critică, după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va promulga Legea privind salariile profesorilor. Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru Mediafax că Guvernul are în faţă două posibilităţi. Prima, de a aplica această lege asumându-şi, alături de Parlament şi de preşedinte, responsabilitatea pentru riscul major pe care ea îl comportă, fie să analizeze serios ipoteza demisiei." Anterior, vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu anunţase că o altă ipoteză ar fi îngheţarea salariilor bugetarilor.
Guvernul a anunţat că se va reuni sâmbătă, de la ora 10.00, într-o şedinţă extraordinară în care se va discuta despre situaţia creată privind promulgarea legii salarizării profesorilor, şedinţă care însă a fost ulterior amânată pentru săptămâna viitoare. În schimb, conducerea PNL se va reuni vineri seară pentru a purta discuţii pe această temă.
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat într-o declaraţie de presă în legătură cu problema majorării salariilor cadrelor didactice, că a promulgat această lege.
Reacţiile din lumea politică nu au întârziat să apară. Ministrul transporturilor Ludovic Orban s-a declarat surprins de decizia preşedintelui, declarând că acesta nu ar fi trebuit să promulge o creştere care nu este sustenabilă din punct de vedere financiar. El a mai arătat că aprobarea acestei crşteri va crea un val de presiuni asupra guvernului din partea celorlalte grupuri sindicale.
"Guvernul ia în calcul posibilitatile de a reacţiona pentru a nu pune în pericol stabilitatea economica. Această lege va afecta bugetul pe 2009 şi bugetul viitorului Guvern." a declarat Gabriel Berca, secretar general al Guvernului.
DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU


DISCURSUL PREŞEDINTELUI (pdf)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern demisie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close