Guvernul ar putea demisiona ca reacţie la majorarea salariilor profesorilor

24 Oct 2008   •   14:18
Guvernul ar putea demisiona ca reacţie la majorarea salariilor profesorilor

Executivul susţine că se află într-o poziţie critică, după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va promulga Legea privind salariile profesorilor. Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru Mediafax că Guvernul are în faţă două posibilităţi. Prima, de a aplica această lege asumându-şi, alături de Parlament şi de preşedinte, responsabilitatea pentru riscul major pe care ea îl comportă, fie să analizeze serios ipoteza demisiei." Anterior, vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu anunţase că o altă ipoteză ar fi îngheţarea salariilor bugetarilor.
Guvernul a anunţat că se va reuni sâmbătă, de la ora 10.00, într-o şedinţă extraordinară în care se va discuta despre situaţia creată privind promulgarea legii salarizării profesorilor, şedinţă care însă a fost ulterior amânată pentru săptămâna viitoare. În schimb, conducerea PNL se va reuni vineri seară pentru a purta discuţii pe această temă.
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat într-o declaraţie de presă în legătură cu problema majorării salariilor cadrelor didactice, că a promulgat această lege.
Reacţiile din lumea politică nu au întârziat să apară. Ministrul transporturilor Ludovic Orban s-a declarat surprins de decizia preşedintelui, declarând că acesta nu ar fi trebuit să promulge o creştere care nu este sustenabilă din punct de vedere financiar. El a mai arătat că aprobarea acestei crşteri va crea un val de presiuni asupra guvernului din partea celorlalte grupuri sindicale.
"Guvernul ia în calcul posibilitatile de a reacţiona pentru a nu pune în pericol stabilitatea economica. Această lege va afecta bugetul pe 2009 şi bugetul viitorului Guvern." a declarat Gabriel Berca, secretar general al Guvernului.
DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU


DISCURSUL PREŞEDINTELUI (pdf)

Antena3.ro

Parteneri
x close