Antena 3 CNN Politică Guvernul, decizii cruciale privind banii românilor. Formularul 600, în dezbatere publică

Guvernul, decizii cruciale privind banii românilor. Formularul 600, în dezbatere publică

Guvernul, decizii cruciale privind banii românilor. Formularul 600, în dezbatere publică
01 Mar 2018   •   14:29

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat în ședința de Guvern de joi noul mecanism prin care va funcționa Formularul 600, cel care vizează persoanele care au venituri din activități independente.

Premierul a explicat că întreg Guvernul este mobilizat pentru a ține sub control situația, dat fiind faptul că România a fost lovită de un val de ger.

„Chiar dacă este frig și este o vreme de iarnă, calendaristic este 1 martie și vreau să vă urez o primăvară frumoasă! Vom discuta înainte de toate despre măsurile de urgentă care vor fi luate de MAI și de celelalte instituții reabilitate. Referitor la vreme, pentru că ne aflăm în continuare sub codul de răcire accentuată ale vremii vom discuta cu prioritate despre măsurile luate de MAI și de către alte instituții abilitate. Am fost în permanentă legătură cu doamna Carmen Dan, dar și cu ceilalți miniștri cu atribuții în situații de urgență. Prioritatea noastră este siguranța cetățenilor. Vă rog să acordați o atenție deosebită defecțiunilor, în special la gaze sau curent și să intervenim cu prioritate în aceste zone”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai vorbit și despre creșterile salariilor de bază pentru personalul din sănătate şi învăţământ, care au intrat în vigoare începând de joi, 1 martie. 

„Vreau să fac referire la salariile mărite la medici și la profesori. Au primit astăzi o veste bună. Atât medicii, cât și profesorii, vor avea o creștere salarială, este pentru prima dată când învățământul și sănătatea devin priorități naționale. Sperăm că astfel migrația va deveni un lucru nesemnificativ, iar elitele noastre vor rămâne în țară. Sunt convinsă că nu au de câștigat doar medicii și profesorii, au de câștigat toți cetățenii acestei țări”, a mai spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va fi depusă o singură declarație, în loc de șapte, dar și că plata CAS și CASS se face la venitul estimat. Totodată, contribuabilul poate alege când să facă plata, nefiind necesar să se deplase la ghișeu, dacă decide să o facă online.

„Am promis încă din prima ședință de Guvern că vom face modificări privind declarația 600. Guvernul va introduce astăzi în dezbatere publică o variantă a declarației. Contribuabilul poate alege să efectueze plăți și când, în cursul anului. Se acordă bonificație, adică se reduce suma de plată, înainte de termenul limită. Încurajăm depunerea declarațiilor în mediul online, iar pentru asta se acordă chiar o bonificație. (...) CAS și CASS se fac la venitul estimat pentru anul curent, nu pentru cel obținut în anul precedent”, a precizat premierul.

×
Subiecte în articol: romani bani sedinta guvern
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close