Antena 3 CNN Politică Guvernul Orban se împrumută în bănci. Cât au reușit să ia liberalii în doar două zile

Guvernul Orban se împrumută în bănci. Cât au reușit să ia liberalii în doar două zile

Guvernul Orban se împrumută în bănci. Cât au reușit să ia liberalii în doar două zile
Sursa foto: Foto: gov.ro
08 Noi 2019   •   18:01

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 755,5 de milioane de lei de la bănci, prin două emisii de obligaţiuni de stat, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Astfel, MFP a împrumutat 528,5 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu o maturitate reziduală de 33 luni, la un randament mediu de 3,55% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Vineri, MFP a împrumutat vineri 20,8 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitațiile de joi, potrivit BNR.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în noiembrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,11 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,4 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este mai mare cu 115 milioane lei faţă de cea programată pentru luna octombrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close