Antena 3 CNN Politică Gyorgy Frunda: Decizia privind asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei este politică nu constituţională

Gyorgy Frunda: Decizia privind asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei este politică nu constituţională

Gyorgy Frunda: Decizia privind asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei este politică nu constituţională
Sursa foto: Antena 3
03 Noi 2010   •   22:10

“În mod cert cel care a făcut diferenţa la votul Curţii Constituţionale a fost un judecător PD-L. (...) Cred că această decizie nu este constituţională ci politică”, a declarat Gyorgy Frunda, miercuri seară, la emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

Senatorul UDMR a mai precizat că formaţiunea pe care o reprezintă “nu poate accepta” ceea ce se întâmplă având în vedere că şi-a demonstrat în nenumărate rânduri loialitatea faţă de coaliţia de guvernare, asumându-şi multe dintre legile nepopulare.

“Atâta timp cât UDMR a dat dovadă de loialitate asumându-şi multe legi şi măsuri nepopulare pentru a mişca ceva, iar atunci când e vorba de o lege importantă pentru noi, din aceste lupte să iasă perdant UDMR-ul? Nu poate fi acceptat”, a mai spus Gyorgy Frunda.

De asemenea senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat că nu susţine asumarea răspunderii şi că este de părere că această prevedere constituţională trebuie modificată.
 
Curtea Constituţională s-a pronunţat, miercuri, asupra conflictului dintre Parlament şi Guvern referitor la Legea Educaţiei. Potrivit judecătorilor, decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe această lege este neconstituţională.

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, miercuri, că din punctul lui de vedere asumarea răspunderii Guvernului pentru Legea Educaţiei este un act constituţional.

„Nu înţeleg de ce Curtea Constituţională a respins această iniţiativă a Guvernului. (...) Guvernul are posibilitatea constituţională de a-şi asuma întreaga răspundere faţă de acel proiect”, a declarat Marko Bela.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close