Antena 3 CNN Politică Gyorgy Frunda: UDMR trebuie să intre la guvernare "cu spatele drept". În opoziţie nu poate oferi nimic

Gyorgy Frunda: UDMR trebuie să intre la guvernare "cu spatele drept". În opoziţie nu poate oferi nimic

Gyorgy Frunda: UDMR trebuie să intre la guvernare "cu spatele drept". În opoziţie nu poate oferi nimic
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Dec 2012   •   13:50

Frunda Gyorgy consideră că UDMR trebuie să intre la guvernare "cu spatele drept", pentru că în opoziţie nu poate oferi nimic judeţelor locuite în majoritate de maghiari, iar Uniunea nu va avea niciun viitor într-o lume "suprapolitizată", transmite corespondentul MEDIAFAX.
   
Frunda Gyorgy a amintit, sâmbătă, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR de la Târgu-Mureş, că el a susţinut şi în anul 1996, când s-a format coaliţia de atunci de guvernare, că UDMR trebuie să intre în acea coaliţie, şi spune acum acelaşi lucru.
   
"Când s-a format coaliţia de guvernare în 1996, am spus că trebuie să fim acolo, şi acum trebuie să fim, cu spatele drept, pentru că dacă nu vom fi şi vom fi în opoziţie şi nu putem oferi nimic judeţelor noastre, atunci nu avem niciun viitor în această lume suprapolitizată?, a spus Frunda.
   
Acesta a criticat faptul că UDMR nu a ieşit în 2010 din coaliţia de guvernare cu PDL, în care s-au luat o serie de decizii care au afectat populaţia, pentru că dacă ar fi părăsit guvernarea, "Uniunea ar fi fost într-o poziţie mai bună decât acum".
   
Frunda Gyorgy a adăugat că UDMR nu are o reprezentare puternică în Parlament, fiind cea mai mică formaţiune politică, cu cei mai puţini parlamentari, şi a avertizat că dacă nu se vor fi găsite remedii, există riscul ca Uniunea să nu aibă nici reprezentare în Parlamentul European în 2014.
   
CRU se desfăşoară, sâmbătă, la Târgu-Mureş, membrii acestui for urmând să hotărească la final dacă UDMR va participa la guvernare alături de USL.

×
Subiecte în articol: Gyorgy Frunda UDMR guvernare opozitie judete
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close