Antena 3 CNN Politică Honorius Prigoană şi Radu Stroe dau testul deputăţiei duminică. Unde pot vota bucureştenii din Colegiul 1

Honorius Prigoană şi Radu Stroe dau testul deputăţiei duminică. Unde pot vota bucureştenii din Colegiul 1

Honorius Prigoană şi Radu Stroe dau testul deputăţiei duminică. Unde pot vota bucureştenii din Colegiul 1
Sursa foto: vot
15 Ian 2010   •   11:13

Bucureştenii din Colegiul 1 al Sectorului cu acelaşi număr din Capitală voe avea de ales duminică, prin vot între Honorius Adrian Prigoană (PD-L) şi Radu Stroe (PNL), candidaţi la postul de deputat pentru care au fixate aceste alegeri parţiale. Chiar dacă se preconizezează o prezenţă scăzută la vot, autorităţile din domeniu au luat măsurile necesare pentru organizarea acestora. Organizarea şi desfăşurarea în condiţiie legale a acestui scrutin parţial va costa statul român 1,8 milioane ron.

Peste 44.500 de alegători din Colegiul 1 din Bucureşti sunt aşteptaţi la urne duminică, în cadrul alegerilor parlamentare parţiale pentru un mandat de deputat. Locul în Camera Deputaţilor a rămas vacant după ce deputatul Bogdan Olteanu, care a câştigat un mandat în acest colegiu la alegerile din data de 30 noiembrie 2008, şi-a dat demisia din Parlament pentru pentru fi numit viceguvernator la BNR. Pentru aceste alegeri au fost organizate 25 de secţii de votare şi au fost tipărite aproximativ 45.000 de buletine de vot.

Autoritatea Electorală Centrală a publicat deja componenţa Birourilor Electorale de secţii, delimitarea şi numerotarea secţiilor de vot. Pentru alegerile parţiale din 17 ianuarie a fost constituit un Birou Electoral al Circumscripţiei 42, alcătuită din judecătorii Rodica Popescu, preşedinte, Iulian Târţău, înlocuitor, un reprezentant ai Autorităţii Electorale Permanenete - Iulian Alexandru Ivan, şi câte un membru din partea făecărui partid politic ai cărui candidaţi se confruntă în acest tur de scrutin: Mihail Marius Bălaşescu de la PNL şi Gheorghe Groza de la PDL.
Biroul Electoral a tras la sorţi ordinea pe buletinele de vot, primul fiind Honoriu Prigoană, al doilea, Radu Stroe, şi a stabilit datele tehnice ale ştampilei de vot.

Conform legii, Campania electorală se va încheia sâmbătă la ora 07.00, iar ziua de vot va începe duminică 17 ianuarie la ora 07.00.

Vezi secţiile de votare (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close