Antena 3 CNN Politică Hrebenciuc: N-am spus că din cauza Flăcării Violet a pierdut Geoană. De vizita la Vântu nu ştiam (VIDEO)

Hrebenciuc: N-am spus că din cauza Flăcării Violet a pierdut Geoană. De vizita la Vântu nu ştiam (VIDEO)

Hrebenciuc: N-am spus că din cauza Flăcării Violet a pierdut Geoană. De vizita la Vântu nu ştiam (VIDEO)
26 Ian 2010   •   18:05

Viorel Hrebenciuc revine asupra afirmaţiilor făcute în legătură cu mult-dezbătuta "Flacără Violet" şi spune că nu a susţinut niciodată că Mircea Geoană ar fi pierdut alegerile din acest motiv. Invitat în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii "La Ordinea Zilei", fostul şef de campanie al candidatului PSD la Prezidenţiale a oferit câteva explicaţii referitoare la declaraţiile făcute în urmă cu mai bine de două luni şi la motivele pentru care Mircea Geoană a pierdut aceste alegeri.

"De foarte multe ori în mass-media se preia câte un subiect, se porneşte cu el şi se dau cu totul alte conotaţii decât, eu ştiu, cel care a lansat subiectul. Eu n-am spus că din cauza Flăcării Violet a pierdut domnul Geoană. Niciodată. Şi nici că din cauza Flăcării Violet a câştigat domnul Băsescu. Eu am spus atunci doar atât: că, deşi ştiam că în ziua de joi domnul Băsescu e mai puternic datorită acestei chestiuni, am acceptat să aibă loc confruntarea", a declarat Viorel Hrebenciuc, adăugând că "în anumite zile este puternic (n.r. Traian Băsescu), cel puţin asta era informaţia pe care o aveam eu".

"Tot ce s-a întâmplat pe urmă nu-mi aparţine. Este un produs mediatic", a mai spus deputatul PSD.

"Pe de-o parte mi-a părut rău că am atins acest subiect, pentru că sunt chestiuni despre care în general nu se discută, sau sunt pentru cei care nu au cunoştinţă despre acest subiect. Se discută într-o manieră care n-are cum să avantajeze pe cel care lansează subiecul. Pe de altă parte, faptul că a avut loc o dezbatere de idei în jurul acestui subiect, nu cred că este cel mai rău lucru care s-a întâmplat", a mai precizat social-democratul.

HREBENCIUC: N-AM SPUS CĂ GEOANĂ A PIERDUT DIN CAUZA FLĂCĂRII VIOLET


Cât priveşte motivele reale pentru care Mircea Geoană a pierdut alegerile, Hrebenciuc susţine că nu strategia a fost proastă, ci alegerile au fost fraudate.

Viorel Hrebenciuc a vorbit şi despre vizita făcută de liderul PSD omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, despre care susţine că nu ştia în momentul în care a avut loc. În plus, acesta spune că Mircea Geoană a avut la dispoziţie câteva variante de răspuns pentru eventualitatea în care ar fi fost întrebat despre acest subiect, însă, cel mai probabil datorită "stării emoţionale" pe care o aveau candidaţii, "a fost un moment în care nu a avut replică".

Hrebenciuc a refuzat, însă, să precizeze în ce constau răspunsurile pregătite.

HREBENCIUC, DESPRE VIZITA LUI GEOANĂ LA VÂNTU



Povestea cu Flacăra Violet a început la emisiunea "Sinteza Zilei", pe 15 decembrie 2009, când Viorel Hrebenciuc a explicat de ce ar fi preferat ca dezbaterea dintre candidaţi să nu aibă loc într-o zi de joi.

?Am stat foarte mult pe gânduri, mi-a trecut prin gând şi am vrut să evit orice fel de dezbatere. Şi am avut această chestiune între a alege între miercuri şi joi - aici era clinciul în care puteam să rup această chestiune - numai că între timp începuseră atacurile, vezi doamne, vizavi de laşitatea domnului Geoană că nu vrea să participe la dezbateri şi aşa mai departe. Decizia mea a fost atunci să facem această dezbatere, am ales ziua de joi, deşi joi după-amiaza în general este în forţă domnia sa pentru că este violetul acela pe care îl purta, dar e altă chestiune în care nu vreau să intru acum... O să discutăm... Deci în ziua de joi, în general Băsescu este în formă maximă pentru că cel puţin cei care se ocupă de ezoterie ştiu ce înseamnă ziua de joi, este Ziua Flăcării Violete", spunea atunci Hrebenciuc.

HREBENCIUC, DESPRE ZIUA FLĂCĂRII VIOLETE


Antena3.ro


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close