Antena 3 CNN Politică Hrebenciuc negociază cu PNL o colaborare parlamentară pentru eventualele zile negre

Hrebenciuc negociază cu PNL o colaborare parlamentară pentru eventualele zile negre

Hrebenciuc negociază cu PNL o colaborare parlamentară pentru eventualele zile negre
Sursa foto: Viorel Hrebenciuc
28 Sep 2009   •   18:20

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc a iniţiatz în numele partidului negocierile pentru o posibilă colaborare parlamentară cu PNL menită să debarce PDL de la guvernare în cazul în care social-democraţii decid ieşirea de la putere, susţin surse parlamentare.
Conform surselor citate, un prim test spre cimentarea unei astfel de coopperări ar fi sprijinul pe care PSD ar trebui să.l ofere unei moţiuni de cenzură pe care liberalii ar intenţiona să o elaboreze împotriva guvernului Boc.

De altfel, liderul PNL Crin Antonescu a dat luni de înţeles PSD că nu este dispus să angajeze partidul său la remorca ocial-democrată şi nici să susţină o iniţiativă similară a partidului lui Mircea Geoană.

Discuţiile afalte în faza de tatonare vor coninua în zilele urnmătorea în funcţie de decizia care va fi luată astăzio de Comitetul executiv naţional al PSD dar şi de acţiuniel de mâine ale premierul Emil Boc. Boc a data PSD un termen de 24 de ore pentru a aveni cu un înlocuitor pentru Dan Nica pe care premierul a anunţat că doreşte să-l remanieze dion fruntea Internelor şi a postului de vicepremier. În replică, PSD a venit cu un ultimatum de o zi către PDL şi Boc, cerându-i acestuia să revină asupra decizie sale, în caz contrar urmând a suporta responsabilitatea unei crize politice peste cea economică existentă.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close