Antena 3 CNN Politică Hrebenciuc: Voi candida pentru şefia PSD în 2012, la viitorul Congres

Hrebenciuc: Voi candida pentru şefia PSD în 2012, la viitorul Congres

Hrebenciuc: Voi candida pentru şefia PSD în 2012, la viitorul Congres
Sursa foto: hrebenciuc
01 Feb 2010   •   08:07

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat că îşi va depuna candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD în 2012, la viitorul Congres al partidului.
"Vreau să vă anunţ că îmi depun candidatura pentru funcţia de preşdinte al PSD în 2012, la viitorul Congres", a spus Hrebenciuc, la Realitatea Tv.

El nu a făcut alte comentarii pe marginea acestui subiect.

Hrebenciuc a făcut acest anunţ cu toate că, potrivit actualului statut al PSD, mandatul preşedintelui partidului este de patru ani, ceea ce implică organizarea unui Congres de alegeri în 2014.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, este cel care a propus modificarea actualului statut al partidului astfel încât mandatul preşedintelui şi al întregii conduceri să fie de doi ani, urmând să se facă alte alegeri în cadrul unui congres în 2012, explică Mediafax.

Motivarea lui Năstase pentru această propunere implica stabilizarea PSD în primii doi ani, adică până în 2012 şi intrarea în "block-starturi" pentru alegerile parlamentare din acel an şi pentru cele prezidenţiale din 2014.

Astfel, prin anunţul candidaturii sale la şefia PSD în 2012, la viitorul Congres, Hrebenciuc ar legitima deja una dintre propunerile de modificare ale statutului, care va fi supusă votului Congresului PSD din 20 februarie.

Pe de altă parte, Hrebenciuc a afirmat în aceeaşi emisiune că, în opinia sa, "dezbaterea principală" din interiorul partidului, legată de viitorul preşedinte al PSD, îi are ca protagonişti pe Adrian Năstase şi Mircea Geoană.

Hrebenciuc a declarat, totodată, că s-a întâlnit, duminică seară, la Snagov, cu Mircea Geoană şi o parte dintre colegii social-democraţi, el precizând la această întâlnire nu au participat Adrian Năstase sau Cristian Diaconescu.

El a arătat că s-a întâlnit anterior cu Năstase şi se va vedea şi cu Diaconescu, dacă acesta va fi de acord.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Viorel Hrebenciuc Adrian Nastase
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close