Antena 3 CNN Politică Iliescu despre tratatul fiscal: De ce graba? Cât pricepe Băsescu?

Iliescu despre tratatul fiscal: De ce graba? Cât pricepe Băsescu?

Iliescu despre tratatul fiscal: De ce graba? Cât pricepe Băsescu?
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    15 Feb 2012   •   14:34

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus, miercuri, că partidele din coaliţie s-au grăbit să semneze tratatul european de guvernanţă fiscală fără să analizeze consecinţele asupra României.

"Nu îmi explic, nu înţeleg această grabă, când în Europa lumea stă şi analizează. Nu suntem grăbiţi să îl semnăm acum, pentru că oricum suntem în afara zonei euro. Nu ştiu de ce se grăbeşte domnul Băsescu, eu nu ştiu ce cunoştinţe are el şi câtă economie înţelege el şi ce pricepe din toate acestea. De ce împinge de la spate o ţară să se angreneze într-o aventură (...). Nu îmi explic, este o aventură la care se angrenează nişte oameni fără să priceapă", a explicat Ion Iliescu.

Totuşi, fostul şef al statului a ţinut să precizeze că opoziţia nu se opune aderării României la Tratatul de guvernanţă fiscală, dar doreşte realizarea unor dezbateri care să analizeze consecinţele semnării actului european.

"Noi (USL- n.r.) nu avem rezerve şi atitudini negative, dar vrem să îl înţelegem mai bine, să îl analizăm şi să îl descifrăm. Mi se pare total nemotivată această grabă şi lipsă de grijă pentru a fundamenta o bună cunoaştere şi asimilare a unor lucruri înainte de a ratifica. E nevoie de o dezbatere", a adăugat el.

Iliescu a ţinut să sublinieze că, înainte ca Guvernul să semneze Tratatul, ar fi trebuit să organizeze dezbateri legate de consecinţele aderării la Tratat, dar şi despre eventuale politici în interiorul UE pentru reducerea decalajelor între statele membre.

Miercuri, PSD a organizat o dezbatere despre "Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Europeana şi Monetară", ce urmează să fie semnat la Bruxelles, la 1-2 martie.

Liderii coaliţiei de guvernare au semnat, miercuri, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Parlamentului, un protocol politic referitor la ratificarea de către România a tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare. 

Citeşte şi Emil Boc: Tratatul privind stabilitatea în UE asigură sănătatea bugetului ţării.

Kelemen Hunor: Tratatul privind stabilitatea fiscală asigură un echilibru bugetar

Gabriel Oprea: Tratatul privind stabilitatea fiscală are în UNPR un puternic aliat

 




×
Subiecte în articol: Ion Iliescu coalitie opozitie
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close