Antena 3 CNN Politică Iliescu nu exclude posibilitatea ca Băsescu să facă "spectaculos" pe conciliatorul

Iliescu nu exclude posibilitatea ca Băsescu să facă "spectaculos" pe conciliatorul

Iliescu nu exclude posibilitatea ca Băsescu să facă "spectaculos" pe conciliatorul
Sursa foto: Ion Iliescu
29 Sep 2009   •   13:33

PSD nu îşi schimbă poziţia, dar este posibil ca Traian Băsescu să facă "un gest spectaculos", de a-şi asuma o poziţie conciliantă în relaţia PDL-PSD a susţinut marţi, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu după decizia conducerii social-democrate de a părăsi guvernarea în cazul în care Dan Nica va fi remaniat prin decret prezidenţial.

"S-ar putea să facă pe conciliatorul, s-ar putea să facă un lucru spectaculos, decizia e în mâna lui", a spus Iliescu.

El a criticat anunţul premierului Boc privind interimatul lui Blaga, apreciind că, în contextul schimbării noului raport de forţe din coaliţie, responsabilitatea revine premierului şi preşedintelui. Iliescu a reiterat că trebuia să existe o consultare între partenerii de guvernare înainte ca Emil Boc să ia decizia de a-l schimba din funcţie pe Dan Nica. "Trebuia să se consulte înainte de a lua Emil Boc decizia, e o chestie de raporturi umane, de respect reciproc. Discuţi cu el (Dan Nina -n.r.) înainte de toate, dacă ai obiecţii. E vorba de principii", a subliniat Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a mai spus că rămâne de văzut dacă preşedintele Băsescu va decide sau nu să facă "un gest spectaculos" şi să îşi asume rolul de conciliator al celor două partide.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close