Antena 3 CNN Politică În 2003, primarul Băsescu propunea ca romii să fie ținuți în ghetouri

În 2003, primarul Băsescu propunea ca romii să fie ținuți în ghetouri

Traian Băsescu susține acum că declarațiile primarului din Târgu Mureș despre romi sunt iresponsabile. În 2003, primarul Băsescu spunea că romii nu trebuie lăsați în blocuri pentru că își aduc caii în casă și propunea ca romii să stea în campinguri, fără a avea voie să intre în oraş.

În 2003, primarul Băsescu propunea ca romii să fie ținuți în ghetouri
15 Ian 2020   •   11:34

Într-o conferinţă de presă din 18 mai 2003, ținută în calitate de primar al municipiului București, Traian Băsescu declara că „romii sunt născuţi nomazi şi nu ai ce să le faci”, scrie publicația basism.ro. Primarul Băsescu spunea că „cea mai bună soluţie” ar fi scoaterea romilor din oraşe şi renunţarea la ideea de a-i băga pe romi în blocuri cu orice preţ, „pentru că îşi aduce calul în casă şi s-a terminat cu orice încercare de civilizare”. Primarul Băsescu propunea ca romilor „să li se asigure la periferia oraşelor locuri unde să se adune, dotate cu lumină, apă, într-un cuvânt apanajele civilizaţiei. Altfel spus, să se amenajeze campinguri unde să poată poposi cât au nevoie, fără a intra în oraş”.

Niciunul dintre politicienii și ONG-urile pe care le auzim acum scandalizate de afirmațiile primarului Florea nu a avut vreo reacție la propunerile lui Băsescu din 2003.       

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close