Antena 3 CNN Politică Florin Cîţu, întâlnire de taină cu Iohannis, miercuri seară. Preşedintele nu vrea discuţii cu liberalii în lipsa unui consens cu PSD

Florin Cîţu, întâlnire de taină cu Iohannis, miercuri seară. Preşedintele nu vrea discuţii cu liberalii în lipsa unui consens cu PSD

Întâlnire de taină Florin Cîţu - Klaus Iohannis, miercuri seară. La insistenţele celor din PNL, premierul a discutat cu preşedintele pe tema formării noii coaliţii de guvernământ, potrivit surselor Antena 3.

Florin Cîţu, întâlnire de taină cu Iohannis, miercuri seară. Preşedintele nu vrea discuţii cu liberalii în lipsa unui consens cu PSD
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Mădălina Mihalache    |    18 Noi 2021   •   09:21

Premierul Florin Cîtu s-a văzut aseară cu Iohannis la insistentele celor din PNL, care i-ar fi spus că nu poate să sacrifice un partid întreg pentru moftul său.

Klaus Iohannis i-a spus, din nou, să nu vină la el până nu are un consens asupra premierului.

Majoritatea din Partidul Naţional Liberal şi-a dorit să vină cu o propunere de premier, alta decât Florin Cîţu. Însă acesta a insistat să fie el cel propus.

Nu şi l-a dorit pe Nicolae Ciucă şi nici ca alt prim-vicepreşedinte PNL să fie propunerea de premier a liberalilor, pentru că în acel moment se temea Florin Cîţu că ar pierde controlul asupra partidului. De altfel, această temere şi-a exprimat-o şi aseară în întâlnirea pe care a avut-o în format restrâns cu cei patru prim-vicepreşedinţi ai PNL şi alţi lideri importanţi din partid. Aceştia au insistat să convoace o şedinţă pentru desemnarea unui nume de premier, dar Florin Cîţu ezita. Până la urmă, după această şedinţă şi întâlnirea cu Iohannis, a fost convocată o întrunire a Biroului Executiv al PNL pentru ora 14:00, astăzi.       

Potrivit surselor Antena 3, mai mulţi liberali vor avansa numele lui Nicolae Ciucă pentru funcţia va accepta şi el această propunere, urmând să meargă cu ea la negocierile cu PSD.

Miercuri, Partidul Social Democrat a votat în unanimitate ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier cu care partidul să meargă în fața președintelui Klaus Iohannis. Ulterior, Sorin Grindeanu a anunţat că această varianta ar fi valabilă doar dacă PNL insistă cu numirea lui Cîţu. 

Varianta Nicolae Ciucă drept premier pare însă să fie agreată de social-democraţi. De altfel, Cîţu le-a zis celor din PNL că joi va discuta cu Marcel Ciolacu pentru a tranşa numirea noului şef al guvernului.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close