Antena 3 Politică Iohannis contestă la CCR ordonanţa migraţiei primarilor. Firea: Iohannis ameninţă edilii cu dosare penale

Iohannis contestă la CCR ordonanţa migraţiei primarilor. Firea: Iohannis ameninţă edilii cu dosare penale

de M.Z.    |    03 Sep 2014   •   21:29
Klaus Iohannis încearcă să îşi ţină primarii în PNL, ameninţându-i cu dosare penale, spune senatoarea Gabriela Firea.

Iohannis i-a avertizat pe edili să nu se lase ademeniţi de această ordonanţă, pentru că - spune el - după ce Curtea Constituţională o va declara ilegală, şi ei se vor afla în ilegalitate. De asemenea, mai susţine şeful PNL, prin această ordonanţă, PSD îşi pregăteşte terenul pentru alegerile prezidenţiale. 
 
Senatorul PSD, Gabriela Firea, îl acuză pe Klaus Iohannis că pune presiune pe primari să nu plece din PNL. Mai mult, liderul liberal ar fi trecut şi la ameninţări. 
  
Iohannis a mai ameninţat că va ataca la CCR ordonanţa de urgenţă. Premierul Victor Ponta susţine însă că ordonanţa face ordine în structura clasei politice în raport cu votul dar de români în 2012
 
Ordonanţa care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul a fost publicată marţi în Monitorul Oficial. Astfel, aleşii locali pot trece de la un partid la altul în termen de 45 de zile.

Informaţiile au fost prezentate miercuri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 
Ordonanţa care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, pe 28 august, de Guvern.
 
Premierul Victor Ponta a declarat că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, el precizând că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile, şi nu de 10 zile, cum era iniţial.
 
Odată cu intrarea în vigoare la 1 septembrie, aleşii locali vor putea opta pentru un partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să nu aprobe ordonanţa care modifică legea aleşilor locali, considerând că este neconstituţional ca primarilor să li se permită să îşi aleagă partidul din care fac parte, cu mai puţin de 12 luni înaintea alegerilor prezidenţiale. 

Ambasada Statelor Unite ale Americii se declară îngrijorată faţă de ordonanţa guvernului referitoare la migraţia primarilor.

Intenţia de promovare a acestei OUG a fost anunţată în 22 august, la Suceava, de către vicepremierul Liviu Dragnea, care a declarat că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propunea ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul.

Dragnea vrea o ordonanţă prin care primarii să poată trece la alt partid, fără să-şi piardă mandatul
 
Migraţia primarilor scandalizează opoziţia. Guvernul ar fi informat ambasadele despre proiect

Citiţi şi Blaga, despre Legea migraţiei primarilor: Desparte bărbaţii de c****

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis Gabriela Firea Subiectiv

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close